Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen. De inverdenkingstelling gebeurde volgens de kranten al op 30 november. Dinsdag buigt de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Antwerpen zich over de uitloper van het fraudeonderzoek rond de politiezone Hasselt-Zonhoven-Diepenbeek.

Vervalste notulen

Claes zou als voorzitter van het politiecollege met het geknoei hebben laten uitschijnen dat klokkenluider Vera Vrancken aanwezig was op een vergadering en akkoord ging met het nieuwe organigram, waarbij zij en haar collega-klokkenluiders aan de kant geschoven werden. Bij een huiszoeking in april vorig jaar zouden twee verschillende originelen van de notulen gevonden zijn.

Ook voormalig korpschef Michel Beckers en secretaris van het politiecollege Liesbeth Klaykens zijn volgens de kranten in verdenking gesteld.

Tobback: 'Natuurlijk ernstig'

Volgens Hasselts procureur des Konings Marc Rubbens gaat het bij de zitting dinsdag om een procedurekwestie tussen parket en onderzoeksrechter. De KI wil een proces-verbaal nietig laten verklaren waarbij Hilde Claes van de onderzoeksrechter geen volledige toegang kreeg tot het dossier. Het parket stond toe dat ze het dossier zou inkijken, maar onderzoeksrechter Davy Jordens hield dat tegen.

Claes zelf wilde aan de krant geen commentaar kwijt. Sp.a-voorzitter Bruno Tobback viel uit de lucht, maar neemt een aanklacht over schriftvervalsing naar eigen zeggen "natuurlijk ernstig". (Belga/TV)

Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen. De inverdenkingstelling gebeurde volgens de kranten al op 30 november. Dinsdag buigt de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Antwerpen zich over de uitloper van het fraudeonderzoek rond de politiezone Hasselt-Zonhoven-Diepenbeek.Claes zou als voorzitter van het politiecollege met het geknoei hebben laten uitschijnen dat klokkenluider Vera Vrancken aanwezig was op een vergadering en akkoord ging met het nieuwe organigram, waarbij zij en haar collega-klokkenluiders aan de kant geschoven werden. Bij een huiszoeking in april vorig jaar zouden twee verschillende originelen van de notulen gevonden zijn.Ook voormalig korpschef Michel Beckers en secretaris van het politiecollege Liesbeth Klaykens zijn volgens de kranten in verdenking gesteld.Volgens Hasselts procureur des Konings Marc Rubbens gaat het bij de zitting dinsdag om een procedurekwestie tussen parket en onderzoeksrechter. De KI wil een proces-verbaal nietig laten verklaren waarbij Hilde Claes van de onderzoeksrechter geen volledige toegang kreeg tot het dossier. Het parket stond toe dat ze het dossier zou inkijken, maar onderzoeksrechter Davy Jordens hield dat tegen. Claes zelf wilde aan de krant geen commentaar kwijt. Sp.a-voorzitter Bruno Tobback viel uit de lucht, maar neemt een aanklacht over schriftvervalsing naar eigen zeggen "natuurlijk ernstig". (Belga/TV)