Een dag na de agressie tegen twee agenten in het Brusselse metrostation Beekkant laat de burgemeester van Molenbeek, Philippe Moureaux, weten dat hij "stomverbaasd en woedend" is. Volgens hem gaat het om een moordpoging.

"De dader had duidelijk criminele bedoelingen. Hij had een document bij zich met daarop 'Molenbeek l'ignoble' (vrij vertaald: walgelijk Molenbeek) en kwam van Parijs met een ticket enkele reis. Hij hangt samen met de Sharia-beweging", aldus Moureaux.

"Molenbeek kreeg recentelijk af te rekenen met een islamistische groep en nu met een islamist uit Parijs. Dit is een groot leed voor de gemeente."

Philippe Moureaux vraagt dat de zaak door het gerecht met de nodige strengheid wordt aangepakt. Hij rekent op een internationale politiesamenwerking om het netwerk te ontmantelen. Hij prees ook de moed en de koelbloedigheid van de agenten.

Agente blijft nog even in observatie

Een van de twee agenten die aangevallen werden met een mes in het Brusselse metrostation Beekkant, mocht vrijdagavond al naar huis. Zijn vrouwelijke collega blijft nog even in het ziekenhuis ter observatie. Dat heeft de woordvoerder van de politiezone Brussel-West zaterdag gemeld. De agente verkeert niet in levensgevaar. (Belga/INM)

Een dag na de agressie tegen twee agenten in het Brusselse metrostation Beekkant laat de burgemeester van Molenbeek, Philippe Moureaux, weten dat hij "stomverbaasd en woedend" is. Volgens hem gaat het om een moordpoging. "De dader had duidelijk criminele bedoelingen. Hij had een document bij zich met daarop 'Molenbeek l'ignoble' (vrij vertaald: walgelijk Molenbeek) en kwam van Parijs met een ticket enkele reis. Hij hangt samen met de Sharia-beweging", aldus Moureaux. "Molenbeek kreeg recentelijk af te rekenen met een islamistische groep en nu met een islamist uit Parijs. Dit is een groot leed voor de gemeente." Philippe Moureaux vraagt dat de zaak door het gerecht met de nodige strengheid wordt aangepakt. Hij rekent op een internationale politiesamenwerking om het netwerk te ontmantelen. Hij prees ook de moed en de koelbloedigheid van de agenten. Agente blijft nog even in observatie Een van de twee agenten die aangevallen werden met een mes in het Brusselse metrostation Beekkant, mocht vrijdagavond al naar huis. Zijn vrouwelijke collega blijft nog even in het ziekenhuis ter observatie. Dat heeft de woordvoerder van de politiezone Brussel-West zaterdag gemeld. De agente verkeert niet in levensgevaar. (Belga/INM)