"Het station van Vilvoorde is een van de oudste relikwieën van de spoorwegen in ons land, maar het is er ook het slechtst aan toe. Niet alleen de bediening en communicatie naar de reiziger is slecht, het is er bovendien ook onveilig. De trappen zijn onbruikbaar en levensgevaarlijk bij regen en vriesweer. Om de haverklap vallen er mensen of glijden ze uit. In het verleden waren er ook al problemen met vallende brokstukken", aldus Bonte. Er is al jaren sprake dat het station zou gerenoveerd worden. In het verleden werd zelfs ook al een bouwvergunning afgeleverd.

Omdat die inmiddels verlopen is, moet er een nieuwe worden aangevraagd. "In het najaar heeft minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille mij laten weten dat een nieuwe bouwaanvraag zou worden ingediend, maar dat de werken budgettair pas tegen 2018 voorzien zijn. Dat is een perspectief dat mij geenszins zint", aldus Bonte.

Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken erkent dat de werken in het verleden wegens budgettaire redenen uitgesteld geweest zijn, maar Infrabel hoopt er nu midden 2014 mee te kunnen starten. "Het gaat om een volledige renovatie van het station met een nieuwe onderdoorgang, roltrappen, liften, nieuwe onthaalinfrastructuur etcetera. De werken zouden om en bij de 20 miljoen euro kosten en 5 à 6 jaar duren. We hebben in Vilvoorde overigens al heel wat werken uitgevoerd zoals de renovatie van het eigenlijke stationsgebouw in 2001. Onze mensen controleren het station ook continu zodat reizigers steeds veilig in en uit de trein kunnen stappen", aldus Baeken. (Belga/TE)

"Het station van Vilvoorde is een van de oudste relikwieën van de spoorwegen in ons land, maar het is er ook het slechtst aan toe. Niet alleen de bediening en communicatie naar de reiziger is slecht, het is er bovendien ook onveilig. De trappen zijn onbruikbaar en levensgevaarlijk bij regen en vriesweer. Om de haverklap vallen er mensen of glijden ze uit. In het verleden waren er ook al problemen met vallende brokstukken", aldus Bonte. Er is al jaren sprake dat het station zou gerenoveerd worden. In het verleden werd zelfs ook al een bouwvergunning afgeleverd. Omdat die inmiddels verlopen is, moet er een nieuwe worden aangevraagd. "In het najaar heeft minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille mij laten weten dat een nieuwe bouwaanvraag zou worden ingediend, maar dat de werken budgettair pas tegen 2018 voorzien zijn. Dat is een perspectief dat mij geenszins zint", aldus Bonte. Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken erkent dat de werken in het verleden wegens budgettaire redenen uitgesteld geweest zijn, maar Infrabel hoopt er nu midden 2014 mee te kunnen starten. "Het gaat om een volledige renovatie van het station met een nieuwe onderdoorgang, roltrappen, liften, nieuwe onthaalinfrastructuur etcetera. De werken zouden om en bij de 20 miljoen euro kosten en 5 à 6 jaar duren. We hebben in Vilvoorde overigens al heel wat werken uitgevoerd zoals de renovatie van het eigenlijke stationsgebouw in 2001. Onze mensen controleren het station ook continu zodat reizigers steeds veilig in en uit de trein kunnen stappen", aldus Baeken. (Belga/TE)