De burgemeester van Elsene, die zaterdag van in de late namiddag tot het einde van het politie-optreden ter plaatse was, probeerde deelnemers op te roepen de coronamaatregelen te respecteren en een einde te maken aan de samenscholing.

'Het was de eerste avond na het einde van de avondklok en we hadden wel verwacht dat er een oproep zou komen voor een bijeenkomst. Het is ook een wijk waar ingrepen niet voor de hand liggen, omdat ze zeer dichtbevolkt is. Ik begon met mensen te praten aan het begin van de avond. Om half 1 heb ik via luidsprekers de mensen verzocht het gebied te verlaten uit respect voor de buren. Op een gegeven moment bleek de enige optie om de politie het plein te laten ontruimen', aldus burgemeester Doulkeridis.

De burgemeester probeerde de dialoog aan te gaan, om niet repressief te moeten optreden zoals bij de feestende jongeren op de La Boum-feestjes in het Ter Kamerenbos. Maar Doulkeridis heeft beslist vanaf zondag de toon te verharden.

'Ik kan niet aanvaarden dat de stad zomaar beschouwd wordt als een feestplek, zeker niet als andere inwoners er last van hebben. Van nu af aan zullen we strengere maatregelen moeten nemen. Ik hoop dat de mensen zullen begrijpen dat elke dag feestvieren niet kan', luidt het.

Doulkeridis zegt zeer teleurgesteld te zijn over het gebrek aan verantwoordelijkheidszin en solidariteit van de feestvierders tijdens een pandemie die vooral ouderen zwaar treft.

'Ze vragen ons hen niet als kinderen te behandelen, maar nemen geen enkele verantwoordelijkheid', besluit Doulkeridis. 'Dit toont net aan dat een avondklok, regels en sancties nodig zijn. Het is een echte schande.'

De burgemeester van Elsene, die zaterdag van in de late namiddag tot het einde van het politie-optreden ter plaatse was, probeerde deelnemers op te roepen de coronamaatregelen te respecteren en een einde te maken aan de samenscholing. 'Het was de eerste avond na het einde van de avondklok en we hadden wel verwacht dat er een oproep zou komen voor een bijeenkomst. Het is ook een wijk waar ingrepen niet voor de hand liggen, omdat ze zeer dichtbevolkt is. Ik begon met mensen te praten aan het begin van de avond. Om half 1 heb ik via luidsprekers de mensen verzocht het gebied te verlaten uit respect voor de buren. Op een gegeven moment bleek de enige optie om de politie het plein te laten ontruimen', aldus burgemeester Doulkeridis.De burgemeester probeerde de dialoog aan te gaan, om niet repressief te moeten optreden zoals bij de feestende jongeren op de La Boum-feestjes in het Ter Kamerenbos. Maar Doulkeridis heeft beslist vanaf zondag de toon te verharden. 'Ik kan niet aanvaarden dat de stad zomaar beschouwd wordt als een feestplek, zeker niet als andere inwoners er last van hebben. Van nu af aan zullen we strengere maatregelen moeten nemen. Ik hoop dat de mensen zullen begrijpen dat elke dag feestvieren niet kan', luidt het.Doulkeridis zegt zeer teleurgesteld te zijn over het gebrek aan verantwoordelijkheidszin en solidariteit van de feestvierders tijdens een pandemie die vooral ouderen zwaar treft. 'Ze vragen ons hen niet als kinderen te behandelen, maar nemen geen enkele verantwoordelijkheid', besluit Doulkeridis. 'Dit toont net aan dat een avondklok, regels en sancties nodig zijn. Het is een echte schande.'