Dat tweede weekend zou er komen naar aanleiding van de tiende verjaardag van het populaire dancefestival. Dat de bewoners nu zeker naar het gerecht stappen, bevestigt hun advocaat. Tomorrowland reageert ontgoocheld, maar zegt met vertrouwen de gerechtelijke procedure af te wachten.

Kortgeding

De klagers vinden het niet kunnen dat Tomorrowland dit jaar voor dubbel zoveel overlast zou zorgen dan andere jaren. Ze menen ook dat er een probleem is met de vergunning voor het tweede festivalweekend.

Vrijdag vond nog een overlegmoment plaats tussen beide partijen en dat was volgens Tomorrowland "in open sfeer" verlopen, maar nu hebben de buurtbewoners dus toch besloten om een kortgeding aan te spannen. Wanneer dat zal gepleit worden en wat de festivalorganisatie precies ten laste wordt gelegd, is nog niet bekend.

'Niet minimaliseren'

Tomorrowland betreurt in een eerste reactie de beslissing en stelt dat net als de voorbije jaren ook voor deze verjaardagseditie alle wettelijke procedures gevolgd werden. "Dit wordt ook bevestigd door de gemeenten Boom en Rumst, de provincie Antwerpen en de verschillende advocaten die ons ondersteunen", zegt de organisatie. "We beseffen dat een festival en een tweede weekend overlast met zich mee kan brengen en we willen dit zeker niet minimaliseren, maar doen er alles aan om dit tot een minimum te herleiden."

De festivalorganisatie werkt naar eigen zeggen al jaren aan een intensief buurtbeleid en zegt open te blijven staan voor "kritische en constructieve input." (Belga/TV)

Dat tweede weekend zou er komen naar aanleiding van de tiende verjaardag van het populaire dancefestival. Dat de bewoners nu zeker naar het gerecht stappen, bevestigt hun advocaat. Tomorrowland reageert ontgoocheld, maar zegt met vertrouwen de gerechtelijke procedure af te wachten.De klagers vinden het niet kunnen dat Tomorrowland dit jaar voor dubbel zoveel overlast zou zorgen dan andere jaren. Ze menen ook dat er een probleem is met de vergunning voor het tweede festivalweekend.Vrijdag vond nog een overlegmoment plaats tussen beide partijen en dat was volgens Tomorrowland "in open sfeer" verlopen, maar nu hebben de buurtbewoners dus toch besloten om een kortgeding aan te spannen. Wanneer dat zal gepleit worden en wat de festivalorganisatie precies ten laste wordt gelegd, is nog niet bekend.Tomorrowland betreurt in een eerste reactie de beslissing en stelt dat net als de voorbije jaren ook voor deze verjaardagseditie alle wettelijke procedures gevolgd werden. "Dit wordt ook bevestigd door de gemeenten Boom en Rumst, de provincie Antwerpen en de verschillende advocaten die ons ondersteunen", zegt de organisatie. "We beseffen dat een festival en een tweede weekend overlast met zich mee kan brengen en we willen dit zeker niet minimaliseren, maar doen er alles aan om dit tot een minimum te herleiden."De festivalorganisatie werkt naar eigen zeggen al jaren aan een intensief buurtbeleid en zegt open te blijven staan voor "kritische en constructieve input." (Belga/TV)