Het bureau van de Senaat heeft de vraag van Bart Laeremans (Vlaams Belang) geweigerd omdat de bewoordingen "niet respectvol" waren. "Elke vraag kan gesteld worden. Het staat u vrij om de vraag op een ander moment in andere woorden te stellen", stelde Senaatsvoorzitter Sabine de Bethune bij de aanvang van de plenaire zitting. Laeremans vond dat de voorzitster zich "als slippendrager van het koningshuis" gedroeg.

De VB-senator wilde een vraag stellen aan de premier over de toespraak van de koning voor de "gestelde lichamen". Laeremans hekelde daarbij dat de vorst uitbundig de loftrompet had gestoken over het werk van de regering-Di Rupo. De koninklijke entourage had daarbij niet eens de moeite genomen om de Franstalige toespraak om te zetten in keurig Nederlands.

Maar het bureau vond dat de bewoordingen van de vraag niet door de beugel konden. Ook het aanbod van fractievoorzitster Anke Van dermeersch, dat haar fractiegenoot de vraag in andere bewoordingen zou stellen, werd afgewezen. (Belga/SD)

Het bureau van de Senaat heeft de vraag van Bart Laeremans (Vlaams Belang) geweigerd omdat de bewoordingen "niet respectvol" waren. "Elke vraag kan gesteld worden. Het staat u vrij om de vraag op een ander moment in andere woorden te stellen", stelde Senaatsvoorzitter Sabine de Bethune bij de aanvang van de plenaire zitting. Laeremans vond dat de voorzitster zich "als slippendrager van het koningshuis" gedroeg. De VB-senator wilde een vraag stellen aan de premier over de toespraak van de koning voor de "gestelde lichamen". Laeremans hekelde daarbij dat de vorst uitbundig de loftrompet had gestoken over het werk van de regering-Di Rupo. De koninklijke entourage had daarbij niet eens de moeite genomen om de Franstalige toespraak om te zetten in keurig Nederlands. Maar het bureau vond dat de bewoordingen van de vraag niet door de beugel konden. Ook het aanbod van fractievoorzitster Anke Van dermeersch, dat haar fractiegenoot de vraag in andere bewoordingen zou stellen, werd afgewezen. (Belga/SD)