Na drie maanden is Buitenlandse Zaken eindelijk verlost van het Russische spionagevirus 'Snake'. De diplomaten en medewerkers mogen hun mobiele toegang tot het netwerk weer gebruiken. Zo schrijft De Tijd.

Op 10 mei raakte bekend dat het computernetwerk van de FOD Buitenlandse Zaken op ongeziene schaal getroffen was door een spionagevirus. De computers van meer dan 3.100 diplomaten en medewerkers van het hoofdbestuur in Brussel en de ambassades moesten in quarantaine worden geplaatst.

Drie maanden na de ontdekking van het virus kan de overheidsdienst weer naar behoren werken. 'In juni was het vaste computernetwerk al in orde, maar nu is ook de toegang tot het netwerk weer operationeel', aldus de woordvoerder van Buitenlandse Zaken, Hendrik Van de Velde. Het gerechtelijk onderzoek naar de hacking loopt nog. (Belga/WB)

Na drie maanden is Buitenlandse Zaken eindelijk verlost van het Russische spionagevirus 'Snake'. De diplomaten en medewerkers mogen hun mobiele toegang tot het netwerk weer gebruiken. Zo schrijft De Tijd.Op 10 mei raakte bekend dat het computernetwerk van de FOD Buitenlandse Zaken op ongeziene schaal getroffen was door een spionagevirus. De computers van meer dan 3.100 diplomaten en medewerkers van het hoofdbestuur in Brussel en de ambassades moesten in quarantaine worden geplaatst.Drie maanden na de ontdekking van het virus kan de overheidsdienst weer naar behoren werken. 'In juni was het vaste computernetwerk al in orde, maar nu is ook de toegang tot het netwerk weer operationeel', aldus de woordvoerder van Buitenlandse Zaken, Hendrik Van de Velde. Het gerechtelijk onderzoek naar de hacking loopt nog. (Belga/WB)