"Mijn cliënt is helemaal niet geradicaliseerd en heeft geen enkel juridisch antecedent", zegt de advocaat, die verder geen commentaar over de zaak kwijt wil. Mohamed K. en de tweede verdachte, Saïd S, verschijnen donderdag voor de Brusselse raadkamer.

Zowel Mohamed K. (27) als Saïd S. (30) maken deel uit van de Brusselse motorclub 'Kamikaze Riders', zo melden verschillende media woensdag. De club heeft rechtstreekse linken met het opgedoekte Sharia4Belgium, via de broers-Elouassaki, de intussen beruchte familie van Vilvoordse Syriëstrijders. Abdelouafi Elouassaki, de oudste van de vier broers, was lid van de Kamikaze Riders en kwam eind mei 2013 om het leven bij een verkeersongeval.

Een maand eerder was de man nog opgepakt bij de gerechtelijke acties tegen Sharia4Belgium. Zelf zou Abdelouafi Elouassaki nooit lid geweest zijn van Sharia4Belgium maar zijn drie broers, Houssien, Hakim en Abdelkrim vertrokken alledrie naar Syrië om daar te vechten aan de zijde van de jihadisten.

Voorliefde voor Islamitische Staat

De motorclub zelf, en dan vooral kopman Saïd S, stak de voorbije jaren op sociale media zijn voorliefde voor Islamitische Staat niet onder stoelen of banken. Volgens het federaal parket waren er ernstige aanwijzingen dat er plannen waren om te Brussel op verschillende symbolische plaatsen aanslagen te plegen gedurende de eindejaarsfeesten.

Bij de huiszoekingen bij de verdachten werd onder meer militaire kledij in beslag genomen. De kranten van De Persgroep schrijven dat de terroristen mogelijk daarvan gebruik wilden maken om zich als militairen te vermommen. Op die manier zouden ze zich tussen de massa kunnen mengen hebben zonder argwaan te wekken. (Belga/NSK)

"Mijn cliënt is helemaal niet geradicaliseerd en heeft geen enkel juridisch antecedent", zegt de advocaat, die verder geen commentaar over de zaak kwijt wil. Mohamed K. en de tweede verdachte, Saïd S, verschijnen donderdag voor de Brusselse raadkamer. Zowel Mohamed K. (27) als Saïd S. (30) maken deel uit van de Brusselse motorclub 'Kamikaze Riders', zo melden verschillende media woensdag. De club heeft rechtstreekse linken met het opgedoekte Sharia4Belgium, via de broers-Elouassaki, de intussen beruchte familie van Vilvoordse Syriëstrijders. Abdelouafi Elouassaki, de oudste van de vier broers, was lid van de Kamikaze Riders en kwam eind mei 2013 om het leven bij een verkeersongeval.Een maand eerder was de man nog opgepakt bij de gerechtelijke acties tegen Sharia4Belgium. Zelf zou Abdelouafi Elouassaki nooit lid geweest zijn van Sharia4Belgium maar zijn drie broers, Houssien, Hakim en Abdelkrim vertrokken alledrie naar Syrië om daar te vechten aan de zijde van de jihadisten.Voorliefde voor Islamitische Staat De motorclub zelf, en dan vooral kopman Saïd S, stak de voorbije jaren op sociale media zijn voorliefde voor Islamitische Staat niet onder stoelen of banken. Volgens het federaal parket waren er ernstige aanwijzingen dat er plannen waren om te Brussel op verschillende symbolische plaatsen aanslagen te plegen gedurende de eindejaarsfeesten.Bij de huiszoekingen bij de verdachten werd onder meer militaire kledij in beslag genomen. De kranten van De Persgroep schrijven dat de terroristen mogelijk daarvan gebruik wilden maken om zich als militairen te vermommen. Op die manier zouden ze zich tussen de massa kunnen mengen hebben zonder argwaan te wekken. (Belga/NSK)