De versoepeling kwam er woensdag, na een verzoeningsvergadering binnen het regionale paritair comité. Vorige week dreigde het loketpersoneel in Brussel om het werk neer te leggen uit onvrede met de strengere eisen rond hun aankomst- en vertrekuren op het werk. De directie hanteerde sinds 1 november een "zero tolerance"-beleid.

Concreet betekende dat wie werkt van 6 tot 14 uur, stipt om 6 uur zijn dienst moest starten. 'Maar voor sommigen die heel vroeg beginnen en de trein nemen, betekent dit dat ze soms al 40 minuten op voorhand op hun werk aankomen', hekelde ACOD-secretaris Philippe Dubois vorige week.

Werknemers die te laat waren, riskeerden een sanctie. De socialistische spoorbond pleitte voor een marge van een kwartier, dat is uiteindelijk 8 minuten geworden. De procedure zal in januari worden geëvalueerd.

De vakbond betreurt wel dat er geen rekening wordt gehouden met vertragingen op het spoor. 'Als men hierdoor te laat arriveert, moet de werknemer de verloren tijd inhalen', zegt Dubois. Volgens hem draagt de NMBS-directie ook verantwoordelijkheid voor de stiptheid.

De versoepeling kwam er woensdag, na een verzoeningsvergadering binnen het regionale paritair comité. Vorige week dreigde het loketpersoneel in Brussel om het werk neer te leggen uit onvrede met de strengere eisen rond hun aankomst- en vertrekuren op het werk. De directie hanteerde sinds 1 november een "zero tolerance"-beleid. Concreet betekende dat wie werkt van 6 tot 14 uur, stipt om 6 uur zijn dienst moest starten. 'Maar voor sommigen die heel vroeg beginnen en de trein nemen, betekent dit dat ze soms al 40 minuten op voorhand op hun werk aankomen', hekelde ACOD-secretaris Philippe Dubois vorige week. Werknemers die te laat waren, riskeerden een sanctie. De socialistische spoorbond pleitte voor een marge van een kwartier, dat is uiteindelijk 8 minuten geworden. De procedure zal in januari worden geëvalueerd. De vakbond betreurt wel dat er geen rekening wordt gehouden met vertragingen op het spoor. 'Als men hierdoor te laat arriveert, moet de werknemer de verloren tijd inhalen', zegt Dubois. Volgens hem draagt de NMBS-directie ook verantwoordelijkheid voor de stiptheid.