Brusselse hulpdiensten dienen klacht in tegen onbekende na rellen van zaterdagavond

13/11/17 om 14:56 - Bijgewerkt om 15:49

Bron: Belga

De Brusselse Hoofdstedelijke Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp (DBDMH) zal een klacht indienen naar aanleiding van de rellen die zaterdagavond plaatsvonden in het Brusselse stadscentrum. Dat meldt Brussels staatssecretaris voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp Cécile Jodogne (DéFI).

Brusselse hulpdiensten dienen klacht in tegen onbekende na rellen van zaterdagavond

© Belga

Ze veroordeelt scherp het geweld tegen de Brusselse brandweer en de politiediensten tijdens de rellen. 'Werkmateriaal en een autopomp werden ernstig beschadigd. De Brusselse brandweer zal een klacht indienen tegen onbekenden voor de beschadiging van het materiaal en de agressie tegen de brandweerlieden' verklaart de staatssecretaris.

Voor Jodogne is het aanvallen van brandweerlieden terwijl zij hulp komen bieden en branden komen blussen onaanvaardbaar. 'Zodra de omvang van de schade en verwondingen duidelijk in kaart is gebracht, zullen de nodige maatregelen genomen moeten worden tegen de daders die - ik hoop het - geïdentificeerd zullen worden', aldus nog de staatssecretaris.

Volgens de politiezone Brussel-Elsene werd tijdens de rellen zaterdagavond na de kwalificatie van het Marokkaanse voetbalteam voor het WK Voetbal een voertuig van de DBDMH vernield. Er waren 300 relschoppers betrokken. 23 mensen raakten gewond, onder hen 22 politiemensen.

Lees meer over:

Onze partners