"Wij zijn absoluut tegen de voetgangerszone, want dit is een ware catastrofe voor Brussel en zijn handelaars", benadrukt Alain Berlinblau, President van de handelaarsvereniging van het centrum. "Door de voetgangerszone zijn we 40 procent van onze inkomsten kwijt en daarom willen we dat ze een nieuw mobiliteitsplan en een nieuw voetgangerszone creëren."

Ook Valerie Berckmans, een kledingdesignster in de Arteveldestraat, ziet de huidige voetgangerszone liefst verdwijnen. "Ik ben zeker voorstander van een voetgangerszone, maar deze is een hel. Ze is te groot, ze ligt op de verkeerde plaats, het openbaar vervoer is niet beter geworden en al het transit- en gewone verkeer komt terecht in de kleinere straten rond de voetgangerszone."

De handelaars hebben al verschillende malen geprotesteerd op de Brusselse gemeenteraad en momenteel lopen er ook twee rechtszaken tegen de voetgangerszone. Eén bij de Raad van State en één bij de rechtbank van eerste aanleg. De handelaars hekelen dan ook het gebrek aan communicatie. "Sinds het begin ontbreekt er echt overleg. Ik heb eens een mail van burgemeester Mayeur gekregen waarin stond: "We hebben al veel mensen tevreden gesteld, we kunnen niet iedereen tevreden stellen", vertelt Berckmans. (Belga/NSK)

"Wij zijn absoluut tegen de voetgangerszone, want dit is een ware catastrofe voor Brussel en zijn handelaars", benadrukt Alain Berlinblau, President van de handelaarsvereniging van het centrum. "Door de voetgangerszone zijn we 40 procent van onze inkomsten kwijt en daarom willen we dat ze een nieuw mobiliteitsplan en een nieuw voetgangerszone creëren."Ook Valerie Berckmans, een kledingdesignster in de Arteveldestraat, ziet de huidige voetgangerszone liefst verdwijnen. "Ik ben zeker voorstander van een voetgangerszone, maar deze is een hel. Ze is te groot, ze ligt op de verkeerde plaats, het openbaar vervoer is niet beter geworden en al het transit- en gewone verkeer komt terecht in de kleinere straten rond de voetgangerszone."De handelaars hebben al verschillende malen geprotesteerd op de Brusselse gemeenteraad en momenteel lopen er ook twee rechtszaken tegen de voetgangerszone. Eén bij de Raad van State en één bij de rechtbank van eerste aanleg. De handelaars hekelen dan ook het gebrek aan communicatie. "Sinds het begin ontbreekt er echt overleg. Ik heb eens een mail van burgemeester Mayeur gekregen waarin stond: "We hebben al veel mensen tevreden gesteld, we kunnen niet iedereen tevreden stellen", vertelt Berckmans. (Belga/NSK)