Het Brussels gewest en de gemeenten die het meest betrokken zijn bij de strijd tegen de radicalisering zullen vanaf maandag 19 januari vertegenwoordigd zijn in een coördinatiecel. Dat heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort aangekondigd.

Aanslagen verijdeld

Op de commerciële radiozender Bel-RTL verklaarde Vervoort dat de inlichtingendiensten en de Brusselse politie dreigende aanslagen hebben verijdeld. "Onze diensten leveren uitzonderlijk werk en verijdelen dreigingen van aanslagen." Hij zei ook dat potentiële doelwitten geïdentificeerd zijn, waarvoor maatregelen zijn genomen. Behalve de strijd tegen radicalisering op het terrein door de preventiediensten en de steun aan het verenigingsleven, weten de gespecialiseerde diensten - Vervoort citeert het OCAD, de staatsveiligheid en de politiezones - "waar de radicaliseringshaarden in Brussel zich bevinden".

Uitwisseling informatie

Volgende maandag belegt de minister-president een vergadering met de Brusselse burgemeesters en chefs van de politiezones die het meest bij het fenomeen betrokken zijn: Brussel-stad, Anderlecht, Schaarbeek en Molenbeek, aldus de diensten van Vervoort. De cel moet zorgen voor de coördinatie en uitwisseling van informatie tussen de lokale autoriteiten, maar ook verticaal naar het ministerie van Binnenlandse Zaken. (Belga/WB)

Het Brussels gewest en de gemeenten die het meest betrokken zijn bij de strijd tegen de radicalisering zullen vanaf maandag 19 januari vertegenwoordigd zijn in een coördinatiecel. Dat heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort aangekondigd.Op de commerciële radiozender Bel-RTL verklaarde Vervoort dat de inlichtingendiensten en de Brusselse politie dreigende aanslagen hebben verijdeld. "Onze diensten leveren uitzonderlijk werk en verijdelen dreigingen van aanslagen." Hij zei ook dat potentiële doelwitten geïdentificeerd zijn, waarvoor maatregelen zijn genomen. Behalve de strijd tegen radicalisering op het terrein door de preventiediensten en de steun aan het verenigingsleven, weten de gespecialiseerde diensten - Vervoort citeert het OCAD, de staatsveiligheid en de politiezones - "waar de radicaliseringshaarden in Brussel zich bevinden". Volgende maandag belegt de minister-president een vergadering met de Brusselse burgemeesters en chefs van de politiezones die het meest bij het fenomeen betrokken zijn: Brussel-stad, Anderlecht, Schaarbeek en Molenbeek, aldus de diensten van Vervoort. De cel moet zorgen voor de coördinatie en uitwisseling van informatie tussen de lokale autoriteiten, maar ook verticaal naar het ministerie van Binnenlandse Zaken. (Belga/WB)