Om de bevolkingsexplosie in Brussel af te remmen, ziet MR-fractieleider in het Brussels parlement Vincent De Wolf heil in het degressief maken van het kindergeld. Dat zei hij op radiozender Bel RTL. De kinderbijslag wordt na de staatshervorming een bevoegdheid van de deelstaten en Brussel zal dus een eigen beleid kunnen voeren.

De sterke bevolkingsgroei is zowat de grootste uitdaging waar het Brussels gewest voor staat. DeBrusselse PS-burgemeester Freddy Thielemans opperde onlangs om een debat over geboortebeperking te openen.

Voor MR-parlementslid en burgemeester van Etterbeek Vincent De Wolf is dat geen goed idee. Kinderen kopen is een basisrecht, luidt het. Een kritiek die ook de Molenbeekse burgemeester en partijgenoot van Thielemans Philippe Moureaux uitte.

De Wolf: 'Dit is een persoonlijk standpunt'

De Wolf denkt dat er andere mogelijkheden zijn. Via de kinderbijslag bijvoorbeeld. Die zou degressief kunnen gemaakt worden. De Wolf benadrukt dat het wel om een "persoonlijk" standpunt gaat.

De kinderbijslag wordt na de staatshervorming een bevoegdheid van de gemeenschappen. In Brussel wordt de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) hiervoor bevoegd. (Belga/SD)Om de bevolkingsexplosie in Brussel af te remmen, ziet MR-fractieleider in het Brussels parlement Vincent De Wolf heil in het degressief maken van het kindergeld. Dat zei hij op radiozender Bel RTL. De kinderbijslag wordt na de staatshervorming een bevoegdheid van de deelstaten en Brussel zal dus een eigen beleid kunnen voeren. De sterke bevolkingsgroei is zowat de grootste uitdaging waar het Brussels gewest voor staat. DeBrusselse PS-burgemeester Freddy Thielemans opperde onlangs om een debat over geboortebeperking te openen. Voor MR-parlementslid en burgemeester van Etterbeek Vincent De Wolf is dat geen goed idee. Kinderen kopen is een basisrecht, luidt het. Een kritiek die ook de Molenbeekse burgemeester en partijgenoot van Thielemans Philippe Moureaux uitte. De Wolf: 'Dit is een persoonlijk standpunt'De Wolf denkt dat er andere mogelijkheden zijn. Via de kinderbijslag bijvoorbeeld. Die zou degressief kunnen gemaakt worden. De Wolf benadrukt dat het wel om een "persoonlijk" standpunt gaat. De kinderbijslag wordt na de staatshervorming een bevoegdheid van de gemeenschappen. In Brussel wordt de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) hiervoor bevoegd. (Belga/SD)