Dat meldt nieuwssite Apache en het nieuws wordt bevestigd door het parket. Het gaat om een fiscaal onderzoek, maar het parket geeft geen bijkomende informatie over de eventuele tenlastelegging. Gerechtelijke bronnen melden wel dat het om een relatief klein dossier zou gaan. Versnick, die vorig jaar ontslag nam als Oost-Vlaams gedeputeerde, laat aan Belga weten niet op de hoogte te zijn van het gerechtelijk onderzoek.

Het opsporingsonderzoek richt zich zowel op Versnick als op Clancy Corporation (Clanco), een van zijn bedrijfjes. Clanco kwam begin juli 2017 onder de aandacht toen Oost-Vlaams provincieraadslid Riet Gillis (Groen) de resultaten bekendmaakte van haar onderzoek naar de buitenlandse onkosten van Versnick. Gillis wees toen op een bijzonderheid in de facturatiegegevens van een hotelrekening in Bangkok. Als schuldenaar stond niet alleen Versnick vermeld, maar ook Clanco, gevolgd door het privé-adres van Versnick, en niet het adres van de maatschappelijke zetel. Gillis vroeg zich toen af of de factuur ook als fiscale aftrekpost gebruikt werd.

In de media verklaarde Versnick toen dat het allicht om een vergissing ging. Versnick kondigde in juli zijn ontslag aan nadat hij in opspraak kwam voor buitensporige kosten tijdens een reis naar Bangkok en Viëtnam. Hij bekleedt wel nog altijd mandaten. Zo is hij voorzitter bij Synductis, waar nutsmaatschappijen samenwerken om infrastructuurwerken af te stemmen.

Dat meldt nieuwssite Apache en het nieuws wordt bevestigd door het parket. Het gaat om een fiscaal onderzoek, maar het parket geeft geen bijkomende informatie over de eventuele tenlastelegging. Gerechtelijke bronnen melden wel dat het om een relatief klein dossier zou gaan. Versnick, die vorig jaar ontslag nam als Oost-Vlaams gedeputeerde, laat aan Belga weten niet op de hoogte te zijn van het gerechtelijk onderzoek. Het opsporingsonderzoek richt zich zowel op Versnick als op Clancy Corporation (Clanco), een van zijn bedrijfjes. Clanco kwam begin juli 2017 onder de aandacht toen Oost-Vlaams provincieraadslid Riet Gillis (Groen) de resultaten bekendmaakte van haar onderzoek naar de buitenlandse onkosten van Versnick. Gillis wees toen op een bijzonderheid in de facturatiegegevens van een hotelrekening in Bangkok. Als schuldenaar stond niet alleen Versnick vermeld, maar ook Clanco, gevolgd door het privé-adres van Versnick, en niet het adres van de maatschappelijke zetel. Gillis vroeg zich toen af of de factuur ook als fiscale aftrekpost gebruikt werd. In de media verklaarde Versnick toen dat het allicht om een vergissing ging. Versnick kondigde in juli zijn ontslag aan nadat hij in opspraak kwam voor buitensporige kosten tijdens een reis naar Bangkok en Viëtnam. Hij bekleedt wel nog altijd mandaten. Zo is hij voorzitter bij Synductis, waar nutsmaatschappijen samenwerken om infrastructuurwerken af te stemmen.