Het gaat om de man die zichzelf diezelfde donderdagavond al had aangegeven bij de politie, en om nog zes andere personen. 'Een deel van hen is al gearresteerd, de anderen nog niet', zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. 'Het onderzoek gaat verder.'

Brussel werd in november driemaal opgeschrikt door hevige rellen. Zo kwam het op 11 november aan de Beurs tot rellen na de voetbalwedstrijd tussen Marokko en Ivoorkust, liep het bezoek van Franse 'influencer' en social media-ster Vargasss92 op woensdag 15 november zwaar uit de hand, en ontaardde op 25 november een betoging tegen de slavernij in Libië in rellen op de Louizalaan.

De Brusselse politie heeft voor die verschillende incidenten al 30 mensen kunnen oppakken, al werd één persoon, een minderjarige wel tweemaal opgepakt, voor de rellen aan het Muntplein en voor de rellen op de Louizalaan. Zestien andere relschoppers werden ook al geïdentificeerd, maar nog niet opgepakt. Donderdag verspreidde de politie een opsporingsbericht voor negen andere verdachten.

Een van die negen verdachten gaf zich nog diezelfde donderdagavond aan en werd na verhoor rechtstreeks gedagvaard voor de zitting van de correctionele rechtbank van 2 februari. Intussen zijn dus nog zes andere verdachten geïdentificeerd.

Het gaat om de man die zichzelf diezelfde donderdagavond al had aangegeven bij de politie, en om nog zes andere personen. 'Een deel van hen is al gearresteerd, de anderen nog niet', zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. 'Het onderzoek gaat verder.'Brussel werd in november driemaal opgeschrikt door hevige rellen. Zo kwam het op 11 november aan de Beurs tot rellen na de voetbalwedstrijd tussen Marokko en Ivoorkust, liep het bezoek van Franse 'influencer' en social media-ster Vargasss92 op woensdag 15 november zwaar uit de hand, en ontaardde op 25 november een betoging tegen de slavernij in Libië in rellen op de Louizalaan. De Brusselse politie heeft voor die verschillende incidenten al 30 mensen kunnen oppakken, al werd één persoon, een minderjarige wel tweemaal opgepakt, voor de rellen aan het Muntplein en voor de rellen op de Louizalaan. Zestien andere relschoppers werden ook al geïdentificeerd, maar nog niet opgepakt. Donderdag verspreidde de politie een opsporingsbericht voor negen andere verdachten. Een van die negen verdachten gaf zich nog diezelfde donderdagavond aan en werd na verhoor rechtstreeks gedagvaard voor de zitting van de correctionele rechtbank van 2 februari. Intussen zijn dus nog zes andere verdachten geïdentificeerd.