Brussel verpaupert, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het Instituut voor de Nationale Rekeningen. De economische activiteit daalde in de periode 2012-2014 met 0,5 procent. Het beschikbare inkomen van de Brusselaar verminderde in de periode 2009-2013 elk jaar en in totaal met 3 procent.

Dat de welvaart van de Brusselaars vermindert heeft meerdere redenen. Rijke gezinnen verhuizen naar de Brusselse rand en de slechte mobiliteit doet steeds meer Brusselse bedrijven uitwijken naar Vlaams- en Waals-Brabant. De Vlamingen zijn nog steeds de rijkste Belgen. (Belga/NSK)

Brussel verpaupert, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het Instituut voor de Nationale Rekeningen. De economische activiteit daalde in de periode 2012-2014 met 0,5 procent. Het beschikbare inkomen van de Brusselaar verminderde in de periode 2009-2013 elk jaar en in totaal met 3 procent.Dat de welvaart van de Brusselaars vermindert heeft meerdere redenen. Rijke gezinnen verhuizen naar de Brusselse rand en de slechte mobiliteit doet steeds meer Brusselse bedrijven uitwijken naar Vlaams- en Waals-Brabant. De Vlamingen zijn nog steeds de rijkste Belgen. (Belga/NSK)