Het Brussels Gewest bereidt zich voor op een economische missie naar de Golfregio. De bedoeling van de missie is op termijn islamitische banken naar de Belgische hoofdstad te lokken. Dat schrijft La Libre Belgique.

De Brusselse minister van Economie Benoît Cerexhe (cdH) bevestigt het nieuws. Volgens Cerexhe is "het belangrijk dat kapitaal wordt gemobiliseerd voor investeringen". "Het is ons doel om prospectie te doen in de landen in de Golf, waar de financiële middelen erg omvangrijk zijn."

Voor de Brusselse minister is de grote moslimbevolking in Brussel een troef in de gesprekken met de Golfstaten. "Het is de bedoeling om aan de financiële toezichthouders in de Golf de boodschap te geven dat Brussel, als politiek centrum van Europa, de ideale stad is om toenadering te zoeken tot de Europese instellingen. We gaan de financiële instellingen ervan overtuigen dat Brussel 'the place to be' is", aldus Cerexhe.

In tweede instantie hoopt Brussel de islamitische banken aan te trekken om hun commerciële activiteiten in onze hoofdstad te ontplooien. De missie naar de Golf vindt plaats in december en doet Saoedi-Arabië, Bahrein en Dubaï aan. (Belga/SD)Het Brussels Gewest bereidt zich voor op een economische missie naar de Golfregio. De bedoeling van de missie is op termijn islamitische banken naar de Belgische hoofdstad te lokken. Dat schrijft La Libre Belgique. De Brusselse minister van Economie Benoît Cerexhe (cdH) bevestigt het nieuws. Volgens Cerexhe is "het belangrijk dat kapitaal wordt gemobiliseerd voor investeringen". "Het is ons doel om prospectie te doen in de landen in de Golf, waar de financiële middelen erg omvangrijk zijn." Voor de Brusselse minister is de grote moslimbevolking in Brussel een troef in de gesprekken met de Golfstaten. "Het is de bedoeling om aan de financiële toezichthouders in de Golf de boodschap te geven dat Brussel, als politiek centrum van Europa, de ideale stad is om toenadering te zoeken tot de Europese instellingen. We gaan de financiële instellingen ervan overtuigen dat Brussel 'the place to be' is", aldus Cerexhe. In tweede instantie hoopt Brussel de islamitische banken aan te trekken om hun commerciële activiteiten in onze hoofdstad te ontplooien. De missie naar de Golf vindt plaats in december en doet Saoedi-Arabië, Bahrein en Dubaï aan. (Belga/SD)