Brussel verbiedt betoging tegen politiegeweld

28/11/17 om 16:43 - Bijgewerkt om 16:43

Bron: Belga

De stad Brussel verbiedt de risicobetoging van de beweging 'Campagne Stop Répression' die woensdagavond zou plaatsvinden op het Rouppeplein, dat laat het kabinet van Brussels burgemeester Philippe Close weten.

Brussel verbiedt betoging tegen politiegeweld

Philippe Close © Belga Image

De burgemeester roept op om niet ter plekke te gaan om te betogen.

De beweging 'Campagne Stop Répression' wilde betogen tegen het politiegeweld van de afgelopen weken, met name tijdens de rellen op 11, 15 en 25 november. Vooral het geweld dat de politie bij de vieringen na de WK-kwalificatiematch tussen Marokko en Ivoorkust heeft gebruikt zou olie op het vuur gegooid hebben bij de jongeren, klinkt het bij de organisatie op hun Facebook-evenement.

De betoging wordt nu verboden door het Brusselse stadsbestuur. De stad ontving vooreerst geen officiële aanvraag voor de betoging tegen het politiegeweld. Op de vraag voor extra inlichtingen over de beweegredenen van de betoging gaven de organisatoren niet thuis.

'Met dit verbod neem ik mijn verantwoordelijkheid als burgemeester op om verdere onrusten te voorkomen', zegt burgemeester Close.

De beweging had op de Facebook-pagina verduidelijkt dat het om een vreedzame betoging zou gaan en riep de politie op zich discreet op te stellen. Zover zal het in ieder geval niet komen nu de betoging verboden is.

Onze partners