Dat berichten De Tijd en L'Echo. Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) maakt zich sterk dat het museum in 2017 de deuren zal openen. De Franse autobouwer PSA Peugeot-Citroën en het Brussels Gewest gaan de site de komende drie jaar samen ontwikkelen. Nadien neemt de regering het beheer van het museum op zich.

Economisch potentieel

"Brussel krijgt in 2017 zijn Guggenheim, zijn MoMa", zegt Vervoort. "De kanaalzone heeft een enorm economisch potentieel, en het museum zal dat potentieel verder ontwikkelen. Er lag ook een project op tafel voor een museum in het Jubelpark, maar dat zagen wij niet zitten. Het nieuwe museum hoort middenin de stad te liggen, zodat alle Brusselaars onze kunstschatten kunnen omarmen."

Topwerken

Met 15.000 m2 zal het nieuwe topmuseum zowat de helft van het gebouw innemen, inclusief de modernistische showroom. In een eerste fase wordt de collectie van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSK) in het nieuwe museum ondergebracht, met topwerken van Picasso, Dali, Matisse, Bacon en Miro. (Belga/TV)

Dat berichten De Tijd en L'Echo. Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) maakt zich sterk dat het museum in 2017 de deuren zal openen. De Franse autobouwer PSA Peugeot-Citroën en het Brussels Gewest gaan de site de komende drie jaar samen ontwikkelen. Nadien neemt de regering het beheer van het museum op zich. "Brussel krijgt in 2017 zijn Guggenheim, zijn MoMa", zegt Vervoort. "De kanaalzone heeft een enorm economisch potentieel, en het museum zal dat potentieel verder ontwikkelen. Er lag ook een project op tafel voor een museum in het Jubelpark, maar dat zagen wij niet zitten. Het nieuwe museum hoort middenin de stad te liggen, zodat alle Brusselaars onze kunstschatten kunnen omarmen." Met 15.000 m2 zal het nieuwe topmuseum zowat de helft van het gebouw innemen, inclusief de modernistische showroom. In een eerste fase wordt de collectie van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSK) in het nieuwe museum ondergebracht, met topwerken van Picasso, Dali, Matisse, Bacon en Miro. (Belga/TV)