Brussel-Centraal werd dinsdagavond ontruimd, nadat een man een koffer had laten ontploffen, waarna hij werd neergeschoten.

Treinen reden woensdagochtend wel door de Brusselse Noord-Zuidverbinding, maar ze hielden tot nu toe niet halt in Brussel-Centraal. Petit preciseert dat eens de ochtendspits voorbij is, alles vlot zou moeten verlopen.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) had woensdagochtend al laten weten dat de veiligheidszone rond het station vermoedelijk rond 8 uur zou worden opgeheven. Het metrostation Brussel-Centraal was al langer weer in gebruik.

Dreigingsniveau blijft op 3

Het dreigingsniveau drie blijft na de explosie in het station Brussel-Centraal gehandhaafd. Dat bevestigde het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (OCAD) volgens het Crisiscentrum van de FOD Binnenlandse Zaken.

"Het OCAD bevestigt niveau drie", tweette het Crisiscentrum rond 22.30 uur. Dreigingsniveau drie is sinds november 2015 van kracht in ons land, en is het op één na hoogste niveau. Dat betekent dat een aanslag "mogelijk en waarschijnlijk" is.

Metro's stoppen wel in Brussel-Centraal

Het metro- en busverkeer van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB verloopt woensdagochtend normaal. De metro's stoppen ook in het station Brussel-Centraal, zo meldt de maatschappij op Twitter. Treinen stoppen voorlopig nog niet in het station waar dinsdagavond een terreurdaad plaatsvond, aldus spoorwegmaatschappij NMBS.

De MIVB meldde iets na 6 uur dat het busverkeer opnieuw verloopt zoals normaal en dat de metro's opnieuw kunnen stoppen in het metrostation Brussel-Centraal. Het MIVB-tramverkeer ondervindt wel wat hinder, maar die is het gevolg van een vakbondsactie. Daardoor rijdt tram 51 niet en is het verkeer op de lijnen 81 en 97 sterk verstoord. De NMBS liet eerder al weten dat de treinen wel door de Noord-Zuidverbinding rijden, maar dat ze niet stoppen in het station Brussel-Centraal. Treinreizigers kunnen, op vertoon van hun vervoersbewijs, gratis gebruikmaken van het MIVB-vervoer.

Brussel-Centraal werd dinsdagavond ontruimd, nadat een man een koffer had laten ontploffen, waarna hij werd neergeschoten. Treinen reden woensdagochtend wel door de Brusselse Noord-Zuidverbinding, maar ze hielden tot nu toe niet halt in Brussel-Centraal. Petit preciseert dat eens de ochtendspits voorbij is, alles vlot zou moeten verlopen. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) had woensdagochtend al laten weten dat de veiligheidszone rond het station vermoedelijk rond 8 uur zou worden opgeheven. Het metrostation Brussel-Centraal was al langer weer in gebruik. Het dreigingsniveau drie blijft na de explosie in het station Brussel-Centraal gehandhaafd. Dat bevestigde het coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (OCAD) volgens het Crisiscentrum van de FOD Binnenlandse Zaken."Het OCAD bevestigt niveau drie", tweette het Crisiscentrum rond 22.30 uur. Dreigingsniveau drie is sinds november 2015 van kracht in ons land, en is het op één na hoogste niveau. Dat betekent dat een aanslag "mogelijk en waarschijnlijk" is. Metro's stoppen wel in Brussel-Centraal Het metro- en busverkeer van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB verloopt woensdagochtend normaal. De metro's stoppen ook in het station Brussel-Centraal, zo meldt de maatschappij op Twitter. Treinen stoppen voorlopig nog niet in het station waar dinsdagavond een terreurdaad plaatsvond, aldus spoorwegmaatschappij NMBS.De MIVB meldde iets na 6 uur dat het busverkeer opnieuw verloopt zoals normaal en dat de metro's opnieuw kunnen stoppen in het metrostation Brussel-Centraal. Het MIVB-tramverkeer ondervindt wel wat hinder, maar die is het gevolg van een vakbondsactie. Daardoor rijdt tram 51 niet en is het verkeer op de lijnen 81 en 97 sterk verstoord. De NMBS liet eerder al weten dat de treinen wel door de Noord-Zuidverbinding rijden, maar dat ze niet stoppen in het station Brussel-Centraal. Treinreizigers kunnen, op vertoon van hun vervoersbewijs, gratis gebruikmaken van het MIVB-vervoer.