Tuybens werd in 2005 staatssecretaris voor Overheidsbedrijven maar was daarvoor bijna twee decennia aan de slag bij KBC en diens voorloper Kredietbank. Hij was onder meer bij het beurshuis KBC Securities actief in de handel in afgeleide producten op aandelen. Als KBC-werknemer deelde hij in de variabele vergoedingen voor het personeel.

Top tien

Eén bonus springt in het oog, schrijft de krant De Tijd vandaag. In 1998 werd bij KBC Securities een fiscaal vriendelijk bonussysteem opgezet met warrants. De uitoefening daarvan was normaal pas mogelijk na vier jaar, maar werd een jaar vervroegd uit vrees dat door de om zich heen grijpende dotcomcrisis minder naar de kaderleden zou vloeien. Voor Tuybens was er 292.000 euro weggelegd, waarvan netto 250.000 euro overbleef. Hij behoorde daarmee tot de top tien van bonusverdieners bij KBC Securities.

Hard gewerkt

In een reactie ontkent Tuybens niet dat hij die bonus ontving. "Het is ook nooit de bedoeling geweest dat te verzwijgen. Natuurlijk is het een hoog bedrag. Ik heb in die periode hard gewerkt en KBC grote winsten bezorgd. Daar heb ik een variabele vergoeding voor gekregen, maar niet meer of minder dan de andere senior-salesmensen." (Belga)

Tuybens werd in 2005 staatssecretaris voor Overheidsbedrijven maar was daarvoor bijna twee decennia aan de slag bij KBC en diens voorloper Kredietbank. Hij was onder meer bij het beurshuis KBC Securities actief in de handel in afgeleide producten op aandelen. Als KBC-werknemer deelde hij in de variabele vergoedingen voor het personeel. Top tien Eén bonus springt in het oog, schrijft de krant De Tijd vandaag. In 1998 werd bij KBC Securities een fiscaal vriendelijk bonussysteem opgezet met warrants. De uitoefening daarvan was normaal pas mogelijk na vier jaar, maar werd een jaar vervroegd uit vrees dat door de om zich heen grijpende dotcomcrisis minder naar de kaderleden zou vloeien. Voor Tuybens was er 292.000 euro weggelegd, waarvan netto 250.000 euro overbleef. Hij behoorde daarmee tot de top tien van bonusverdieners bij KBC Securities.Hard gewerkt In een reactie ontkent Tuybens niet dat hij die bonus ontving. "Het is ook nooit de bedoeling geweest dat te verzwijgen. Natuurlijk is het een hoog bedrag. Ik heb in die periode hard gewerkt en KBC grote winsten bezorgd. Daar heb ik een variabele vergoeding voor gekregen, maar niet meer of minder dan de andere senior-salesmensen." (Belga)