Bruno Tobback: 'Het wordt steeds drukker aan de rand van de samenleving'

30/04/15 om 19:24 - Bijgewerkt om 20:02

SP.A-voorzitter Bruno Tobback maakt aan de vooravond van 1 mei de balans op van de maatregelen die de Vlaamse en federale regering - zonder socialisten - sinds hun aantreden hebben beslist.

Bruno Tobback: 'Het wordt steeds drukker aan de rand van de samenleving'

Bruno Tobback © Belga

Aan de vooravond van het Feest van de Arbeid verzamelde de socialistische familie traditiegetrouw in de Gentse Vooruit. Daarbij trok SP.A-voorzitter Tobback, met zijn tegenkandidaat voor het partijvoorzitterschap John Crombez vooraan in de zaal, van leer tegen de Vlaamse en federale regering. Zo laakte hij dat Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) recent een zelfrijdende bus op de luchthaven van Zaventem aankondigde, maar "tegelijkertijd laat weten dat alle belbussen en een hoop reguliere lijnen op het Vlaamse platteland verdwijnen". Daardoor zijn "vele duizenden Vlamingen verschoven naar de rand van de samenleving omdat ze commercieel niet interessant zijn".

'U verdient beter'

Volgens Tobback zullen die "verbannen reizigers" daar niet alleen zijn, maar zich in het gezelschap bevinden van oudere werklozen en bruggepensioneerden, oudere werknemers die moeten zwoegen tot ze 67 zijn in ruil voor een lager pensioen, goed opgeleide jongeren die door hun afkomst niet aan de bak komen en huurders die binnenkort misschien tot vier maanden huur moeten ophoesten, somde Tobback op.

"Aan de rand van de samenleving wordt het drukker en drukker". Die mensen verdienen beter, aldus Tobback. "Beter dan een regering die haar eigen rekeningen opsmukt door die van gezinnen in het rood te duwen, beter dan een beleid dat zegt dat het de lat hoger legt, maar dat tegelijkertijd miljoenen gezinnen onderuit tackelt, beter dan een beleid dat de verantwoordelijkheid niet bij u legt, maar die zelf niet neemt. U verdient een alternatief", luidde het. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners