'Met wat wij weten van afdelingen die hebben beslist, zijn er meer dan voldoende om die vijfduizend te halen', zo bevestigde hij aan de VRT-radio de berichten over een voordracht door een reeks lokale afdelingen die samen minstens 5.000 leden vertegenwoordigen.

Verschillende kranten schrijven dat Bruno Tobback wel degelijk zal voldoen aan de criteria om opnieuw kandidaat te zijn. Zo moet hij worden voorgedragen door minstens tien afdelingen uit twee provincies, die samen minstens 5.000 leden vertegenwoordigen.

Volgens Het Nieuwsblad zal Tobback uiteindelijk worden voorgedragen door een dertigtal afdelingen uit vier provincies. 'Helemaal zeker konden we uiteraard nooit zijn en het is allemaal wat last minute, maar veel afdelingen wilden ook bewust geen keuze maken', aldus de SP.A-voorzitter in de krant.

Formeel afgeklopt is er nog niet. Vermoedelijk komt daar later op de dag nog meer duidelijkheid over, zo valt nog te horen in de entourage van Tobback. (Belga/KVDA)

Knack brengt deze week een analyse van de strijd tussen Bruno Tobback en John Crombez om het voorzitterschap van de SP.A. Sinds ze in 1978 een zelfstandige partij werden, waren de Vlaamse socialisten nog nooit zo openlijk verdeeld. Hoe kon het zover komen en hoe moet het verder?

Neem nu een abonnement op Knack.

SP.A'ers Bruno Tobback en John Crombez., Belga
SP.A'ers Bruno Tobback en John Crombez. © Belga

'Met wat wij weten van afdelingen die hebben beslist, zijn er meer dan voldoende om die vijfduizend te halen', zo bevestigde hij aan de VRT-radio de berichten over een voordracht door een reeks lokale afdelingen die samen minstens 5.000 leden vertegenwoordigen.Verschillende kranten schrijven dat Bruno Tobback wel degelijk zal voldoen aan de criteria om opnieuw kandidaat te zijn. Zo moet hij worden voorgedragen door minstens tien afdelingen uit twee provincies, die samen minstens 5.000 leden vertegenwoordigen. Volgens Het Nieuwsblad zal Tobback uiteindelijk worden voorgedragen door een dertigtal afdelingen uit vier provincies. 'Helemaal zeker konden we uiteraard nooit zijn en het is allemaal wat last minute, maar veel afdelingen wilden ook bewust geen keuze maken', aldus de SP.A-voorzitter in de krant. Formeel afgeklopt is er nog niet. Vermoedelijk komt daar later op de dag nog meer duidelijkheid over, zo valt nog te horen in de entourage van Tobback. (Belga/KVDA)