Kamerfractieleider Bruno Tobback is de enige die zich kandidaat gesteld heeft om Caroline Gennez op te volgen als voorzitter van SP.A. Dat meldt SP.A vandaag, enkele uren nadat de kandidatuurstelling voor de voorzittersverkiezingen is afgelopen. De Genkse Joke Quintens is Tobbacks running mate. Op 18 september wordt bekendgemaakt hoeveel leden zich achter het duo scharen.

Procedure

Concreet ontvangen de SP.A-leden vanaf 22 augustus hun stembrief in de bus, samen met de intentieverklaring van het kandidaatsduo. Op dezelfde dag opent ook het digitale stemkanaal.

Begin september trekken Tobback en Quintens dan de boer op voor een 'Ronde van de provincies'. Dat moet de leden toelaten persoonlijk met hen in debat te gaan.

Op vrijdag 16 september wordt de stembusgang afgesloten. Na telling van de stembrieven volgt dan op 18 september de bekendmaking van de resultaten tijdens een ledenbijeenkomst in Nieuwpoort. Met slechts één kandidaat is het vooral uitkijken naar diens draagvlak binnen de partij. (Belga)

Kamerfractieleider Bruno Tobback is de enige die zich kandidaat gesteld heeft om Caroline Gennez op te volgen als voorzitter van SP.A. Dat meldt SP.A vandaag, enkele uren nadat de kandidatuurstelling voor de voorzittersverkiezingen is afgelopen. De Genkse Joke Quintens is Tobbacks running mate. Op 18 september wordt bekendgemaakt hoeveel leden zich achter het duo scharen. Procedure Concreet ontvangen de SP.A-leden vanaf 22 augustus hun stembrief in de bus, samen met de intentieverklaring van het kandidaatsduo. Op dezelfde dag opent ook het digitale stemkanaal. Begin september trekken Tobback en Quintens dan de boer op voor een 'Ronde van de provincies'. Dat moet de leden toelaten persoonlijk met hen in debat te gaan. Op vrijdag 16 september wordt de stembusgang afgesloten. Na telling van de stembrieven volgt dan op 18 september de bekendmaking van de resultaten tijdens een ledenbijeenkomst in Nieuwpoort. Met slechts één kandidaat is het vooral uitkijken naar diens draagvlak binnen de partij. (Belga)