Het toeristisch landschap van het Brugse Ommeland wordt in grote mate bepaald door de tientallen kastelen en abdijen in de regio, en het vele groen errond, maar het is pas de eerste keer dat Westtoer daar dankbaar gebruik van maakt op grote schaal. "Kastelen en Abdijen" wordt dit jaar hét thema van de streek, zo werd vrijdag bekendgemaakt. Westtoer heeft in samenwerking met de gemeenten en ondernemers uit de toeristische sector een programma uitgewerkt met ruim 110 evenementen, van eind maart tot eind november, gaande van rondleidingen, concerten, picknicks in kasteeltuinen, kindvriendelijke speurtochten en zelfs yogasessies. Met "Toeren en Loeren" kunnen toeristen de kastelen ook ontdekken in een Fiat 500 of op een Vespa, sportievelingen komen aan hun trekken met vijf fietsroutes. Op de speciale "Open Dagen" zetten tal van kastelen en abdijen exclusief de poorten open voor bezoekers, de ideale gelegenheid om ook eens binnenin de historische gebouwen te kijken. Topchef Stijn Vandermeersch van cateringbedrijf The Art of Cooking mag het themajaar openen met het driedaagse culinaire evenement "Chef Chateau" op 24, 25 en 26 maart. Bezoekers kunnen dan genieten van een culinair driegangenmenu in een van de pareltjes van het Brugse Ommeland. (Belga)

Het toeristisch landschap van het Brugse Ommeland wordt in grote mate bepaald door de tientallen kastelen en abdijen in de regio, en het vele groen errond, maar het is pas de eerste keer dat Westtoer daar dankbaar gebruik van maakt op grote schaal. "Kastelen en Abdijen" wordt dit jaar hét thema van de streek, zo werd vrijdag bekendgemaakt. Westtoer heeft in samenwerking met de gemeenten en ondernemers uit de toeristische sector een programma uitgewerkt met ruim 110 evenementen, van eind maart tot eind november, gaande van rondleidingen, concerten, picknicks in kasteeltuinen, kindvriendelijke speurtochten en zelfs yogasessies. Met "Toeren en Loeren" kunnen toeristen de kastelen ook ontdekken in een Fiat 500 of op een Vespa, sportievelingen komen aan hun trekken met vijf fietsroutes. Op de speciale "Open Dagen" zetten tal van kastelen en abdijen exclusief de poorten open voor bezoekers, de ideale gelegenheid om ook eens binnenin de historische gebouwen te kijken. Topchef Stijn Vandermeersch van cateringbedrijf The Art of Cooking mag het themajaar openen met het driedaagse culinaire evenement "Chef Chateau" op 24, 25 en 26 maart. Bezoekers kunnen dan genieten van een culinair driegangenmenu in een van de pareltjes van het Brugse Ommeland. (Belga)