Dat melden de kranten De Standaard en De Tijd.

De voorbije dagen was er commotie ontstaan nadat ABVV Bouw zijn leden die aan de voorwaarden voor brugpensioen voldoen had aangeraden zich nog snel te laten ontslaan.

Om nog onder de huidige voorwaarden met brugpensioen te kunnen gaan, moet een werknemer volgens het huidige regeerakkoord uiterlijk op 31 oktober aan de opzeg beginnen.

De regering gaat nu, volgens de kranten, als ze de voorstellen van Kris Peeters (CD&V) volgt, die uiterlijke datum verschuiven naar 31 december, zodat werknemers iets meer tijd krijgen om te beslissen of ze al dan niet met brugpensioen willen.

Wie dit jaar aan de voorwaarden voor brugpensioen voldoet, zal dat bovendien ook na Nieuwjaar blijven doen. Volgens de kranten is dit het eerste signaal dat de regering-Michel bereid is toegevingen te doen aan de vakbonden.

ABVV: 'Een kleine overwinning'

'Een kleine overwinning, maar fundamenteel verandert er niets.' Zo reageert Rik Desmet van de socialistische vakbond ABVV Bouw op de aankondiging dat minister van Werk Kris Peeters (CD&V) overgangsmaatregelen plant voor het brugpensioen.

'Maar fundamenteel blijft de slachtpartij in stand gehouden', voegt hij onmiddellijk toe. De vakbondsman wijst erop dat bijvoorbeeld de voor de bouwsector specifieke regeling van brugpensioen op 56 jaar omwille van medische redenen volledig afgeschaft wordt. 'Men beseft niet wat men aanricht', klinkt het. 'We zullen blijven actievoeren tegen de maatregelen.'

(Belga/RR/JH)

Dat melden de kranten De Standaard en De Tijd. De voorbije dagen was er commotie ontstaan nadat ABVV Bouw zijn leden die aan de voorwaarden voor brugpensioen voldoen had aangeraden zich nog snel te laten ontslaan.Om nog onder de huidige voorwaarden met brugpensioen te kunnen gaan, moet een werknemer volgens het huidige regeerakkoord uiterlijk op 31 oktober aan de opzeg beginnen.De regering gaat nu, volgens de kranten, als ze de voorstellen van Kris Peeters (CD&V) volgt, die uiterlijke datum verschuiven naar 31 december, zodat werknemers iets meer tijd krijgen om te beslissen of ze al dan niet met brugpensioen willen.Wie dit jaar aan de voorwaarden voor brugpensioen voldoet, zal dat bovendien ook na Nieuwjaar blijven doen. Volgens de kranten is dit het eerste signaal dat de regering-Michel bereid is toegevingen te doen aan de vakbonden.'Een kleine overwinning, maar fundamenteel verandert er niets.' Zo reageert Rik Desmet van de socialistische vakbond ABVV Bouw op de aankondiging dat minister van Werk Kris Peeters (CD&V) overgangsmaatregelen plant voor het brugpensioen. 'Maar fundamenteel blijft de slachtpartij in stand gehouden', voegt hij onmiddellijk toe. De vakbondsman wijst erop dat bijvoorbeeld de voor de bouwsector specifieke regeling van brugpensioen op 56 jaar omwille van medische redenen volledig afgeschaft wordt. 'Men beseft niet wat men aanricht', klinkt het. 'We zullen blijven actievoeren tegen de maatregelen.'(Belga/RR/JH)