Het nieuwe Averbode Abdijbier is een eerbetoon aan de geschiedenis van de abdij in de deelgemeente van het Vlaams-Brabantse Scherpenheuvel-Zichem. Van de 14e tot begin 20e eeuw werd er bier in de abdij gebrouwen. Voor het nieuwe bier koos de abdij om in zee te gaan met de brouwer van Delirium Tremens, de 'roze olifant', omwille van verschillende raakvlakken, zo klinkt het: een lang verleden, traditie, authenticiteit maar ook duurzaamheid. Zo is Huyghe de enige Belgische brouwerij die een bier in zijn gamma heeft dat zowel het fairtrade, glutenvrij als biologisch label kreeg. "Brouwerij Huyghe gelooft alvast in dit bier en zal van het Averbode Abdijbier één van haar strategische merken maken." In de abdij zou er ook een degustatieruimte komen waar bezoekers het nieuwe geestrijk vocht kunnen nuttigen. En de abdij zal, in samenwerking met Huyghe, een microbrouwerij installeren voor de consumptie ter plaatse. (Belga)

Het nieuwe Averbode Abdijbier is een eerbetoon aan de geschiedenis van de abdij in de deelgemeente van het Vlaams-Brabantse Scherpenheuvel-Zichem. Van de 14e tot begin 20e eeuw werd er bier in de abdij gebrouwen. Voor het nieuwe bier koos de abdij om in zee te gaan met de brouwer van Delirium Tremens, de 'roze olifant', omwille van verschillende raakvlakken, zo klinkt het: een lang verleden, traditie, authenticiteit maar ook duurzaamheid. Zo is Huyghe de enige Belgische brouwerij die een bier in zijn gamma heeft dat zowel het fairtrade, glutenvrij als biologisch label kreeg. "Brouwerij Huyghe gelooft alvast in dit bier en zal van het Averbode Abdijbier één van haar strategische merken maken." In de abdij zou er ook een degustatieruimte komen waar bezoekers het nieuwe geestrijk vocht kunnen nuttigen. En de abdij zal, in samenwerking met Huyghe, een microbrouwerij installeren voor de consumptie ter plaatse. (Belga)