De minister zei woensdag in de Kamer dat op 29 oktober de gegevens van 837 mensen die op de "FTF-lijst" (Foreign Terrorist Fighters) staan, doorgegeven werden aan het Schengen Information System, aan Interpol en Europol.

Het kabinet bevestigde aan Sudpresse dat Brahim en Salah Abdeslam daarbij waren. Brahim Abdeslam stierf op de avond van de aanslagen toen hij zijn bommengordel liet ontploffen. Zijn broer Salah is nog steeds op de vlucht. Hij zou hebben meegewerkt aan de planning en uitvoering van de aanslagen.

Salah werd de volgende dag in Cambrai gecontroleerd door de Franse ordediensten, maar kon samen met twee metgezellen doorreizen omdat ze daar niet op een lijst stonden. (Belga/WK)

De minister zei woensdag in de Kamer dat op 29 oktober de gegevens van 837 mensen die op de "FTF-lijst" (Foreign Terrorist Fighters) staan, doorgegeven werden aan het Schengen Information System, aan Interpol en Europol. Het kabinet bevestigde aan Sudpresse dat Brahim en Salah Abdeslam daarbij waren. Brahim Abdeslam stierf op de avond van de aanslagen toen hij zijn bommengordel liet ontploffen. Zijn broer Salah is nog steeds op de vlucht. Hij zou hebben meegewerkt aan de planning en uitvoering van de aanslagen. Salah werd de volgende dag in Cambrai gecontroleerd door de Franse ordediensten, maar kon samen met twee metgezellen doorreizen omdat ze daar niet op een lijst stonden. (Belga/WK)