Jamal Dati, een broer van het Franse europarlementslid en vroegere minister van Justitie Rachida Dati, is opgesloten in de gevangenis van Luik nadat hij betrapt werd op drugsbezit.

Dati werd woensdagnamiddag door de Belgische politie tegengehouden toen hij met de wagen terugkeerde uit Maastricht. In zijn voertuig werd ongeveer 30 gram heroïne en 15 gram marihuana in beslag genomen.

In de loop van donderdag werd hij overgedragen aan het Luiks parket, dat hem liet aanhouden wegens invoer van drugs. Hij werd opgesloten in de gevangenis van Lantin.

Jamal Dati (38) werd in 2007 veroordeeld tot 12 maanden cel door het hof van beroep in Nancy wegens drugshandel in de regio. Een andere broer van Rachida, Omar Dati, kreeg in december 2007 wegens drugshandel acht maanden effectief. In 2001 was hij al eens veroordeeld tot vier maanden met uitstel wegens heroïnehandel.

Rachida Dati is lid van de UMP, de partij van president Nicolas Sarkozy, en momenteel ook burgemeester van het zevende arrondissement van Parijs.

Jamal Dati, een broer van het Franse europarlementslid en vroegere minister van Justitie Rachida Dati, is opgesloten in de gevangenis van Luik nadat hij betrapt werd op drugsbezit.Dati werd woensdagnamiddag door de Belgische politie tegengehouden toen hij met de wagen terugkeerde uit Maastricht. In zijn voertuig werd ongeveer 30 gram heroïne en 15 gram marihuana in beslag genomen.In de loop van donderdag werd hij overgedragen aan het Luiks parket, dat hem liet aanhouden wegens invoer van drugs. Hij werd opgesloten in de gevangenis van Lantin.Jamal Dati (38) werd in 2007 veroordeeld tot 12 maanden cel door het hof van beroep in Nancy wegens drugshandel in de regio. Een andere broer van Rachida, Omar Dati, kreeg in december 2007 wegens drugshandel acht maanden effectief. In 2001 was hij al eens veroordeeld tot vier maanden met uitstel wegens heroïnehandel.Rachida Dati is lid van de UMP, de partij van president Nicolas Sarkozy, en momenteel ook burgemeester van het zevende arrondissement van Parijs.