Prins Philip, de man van de Britse koningin Elizabeth II, zal vanaf de herfst niet meer in het openbaar verschijnen namens Buckingham Palace, zo heeft het koninklijk paleis in Londen donderdag bekendgemaakt. Vrij vertaald: de 95-jarige Hertog van Edinburgh gaat met pensioen.

Zo komt ook een einde aan een ochtend van speculaties omtrent de reden dat de hele hofhouding van de Windsors donderdag op Buckingham Palace was ontboden.

"Zijne Koninklijke Hoogheid de Hertog van Edinburgh heeft beslist dat hij vanaf de herfst van dit jaar geen openbare verplichtingen meer op zich zal nemen", klinkt het in een mededeling van het konininklijk paleis in Londen. "De Hertog geniet de volle steun van de Koningin".

Het luidt dat Philip zijn eerder geplande engagementen, van nu tot augustus, zal nakomen en zijn echtgenote zal vergezellen. Hij zal "geen nieuwe uitnodigingen voor bezoeken en engagementen meer aanvaarden, niettegenstaade hij ervoor kan kiezen af en toe sommige publieke gebeurtenissen bij te wonen".

De echtgenoot van de koningin is hoofd of voorzitter van meer dan 780 organisaties. Hij blijft ermee verbonden, maar hij zal geen publieke rol meer spelen door engagementen bij te wonen, zo staat ook in het communiqué. Elizabeth II blijft ondertussen gewoon voortdoen, besluit de tekst.

Prins Philip, de man van de Britse koningin Elizabeth II, zal vanaf de herfst niet meer in het openbaar verschijnen namens Buckingham Palace, zo heeft het koninklijk paleis in Londen donderdag bekendgemaakt. Vrij vertaald: de 95-jarige Hertog van Edinburgh gaat met pensioen. Zo komt ook een einde aan een ochtend van speculaties omtrent de reden dat de hele hofhouding van de Windsors donderdag op Buckingham Palace was ontboden."Zijne Koninklijke Hoogheid de Hertog van Edinburgh heeft beslist dat hij vanaf de herfst van dit jaar geen openbare verplichtingen meer op zich zal nemen", klinkt het in een mededeling van het konininklijk paleis in Londen. "De Hertog geniet de volle steun van de Koningin". Het luidt dat Philip zijn eerder geplande engagementen, van nu tot augustus, zal nakomen en zijn echtgenote zal vergezellen. Hij zal "geen nieuwe uitnodigingen voor bezoeken en engagementen meer aanvaarden, niettegenstaade hij ervoor kan kiezen af en toe sommige publieke gebeurtenissen bij te wonen". De echtgenoot van de koningin is hoofd of voorzitter van meer dan 780 organisaties. Hij blijft ermee verbonden, maar hij zal geen publieke rol meer spelen door engagementen bij te wonen, zo staat ook in het communiqué. Elizabeth II blijft ondertussen gewoon voortdoen, besluit de tekst.