De Vlaamse regering heeft de landing in het Oosterweeldossier ingezet. Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) kondigde zondag aan dat er wordt gewerkt aan een allesomvattende oplossing voor de Antwerpse mobiliteitsproblemen.

Dat Masterplan 2020 vertrekt van het oorspronkelijke masterplan uit 1998, maar zal volgens Peeters veel breder zijn.

Het plan zal rekening houden met nieuwe knelpunten als de zwaar belastte E313 en de R1. Dat is de weg aan de luchthaven van Deurne die de Vlaamse regering wil verleggen om tot een uitbreiding van de start- en landingsbaan te komen. Het dossier sleept al jaren aan.

Peeters sprak zondag ook over nieuwe wegen en verfraaiiingswerken in en rond Antwerpen.

Het Masterplan zal een aantal zaken oplossen, maar de Vlaamse regering wil het ruimer bekijken, aldus de minister-president.

'We moeten er zeker van zijn dat we goede oplossingen hebben voor de mobiliteit in Antwerpen, rond Antwerpen en zelfs buiten Antwerpen. We willen vermijden dat we over tien jaar horen dat we iets vergeten zijn en dat we bijkomende zaken moeten aanpakken', aldus Peeters.

Zaken die bekeken worden in het kader van het Masterplan zijn onder meer extra autocapaciteit naast een nieuwe spoorontsluiting in het oosten van Antwerpen en de tramlijnen (zoals in het oorspronkelijke masterplan). Ook de binnenvaart komt aan bod.

Oosterweelverbinding

Peeters wilde zich zondag niet laten vastpinnen op een brug (de Lange Wapper) of een tunnel voor de Oosterweelverbinding.

'Ik ben niet getrouwd met een brug of een tunnel', aldus de minister-president.

Wat telt volgens hem is of de oplossing technisch haalbaar is, duurzaam en of ze betaalbaar is.

Het overleg over de zaak in de schoot van de Vlaamse regering is nog bezig. Het is de bedoeling dat er tegen 31 maart een beslissing valt.

De Vlaamse regering heeft de landing in het Oosterweeldossier ingezet. Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) kondigde zondag aan dat er wordt gewerkt aan een allesomvattende oplossing voor de Antwerpse mobiliteitsproblemen.Dat Masterplan 2020 vertrekt van het oorspronkelijke masterplan uit 1998, maar zal volgens Peeters veel breder zijn.Het plan zal rekening houden met nieuwe knelpunten als de zwaar belastte E313 en de R1. Dat is de weg aan de luchthaven van Deurne die de Vlaamse regering wil verleggen om tot een uitbreiding van de start- en landingsbaan te komen. Het dossier sleept al jaren aan. Peeters sprak zondag ook over nieuwe wegen en verfraaiiingswerken in en rond Antwerpen. Het Masterplan zal een aantal zaken oplossen, maar de Vlaamse regering wil het ruimer bekijken, aldus de minister-president. 'We moeten er zeker van zijn dat we goede oplossingen hebben voor de mobiliteit in Antwerpen, rond Antwerpen en zelfs buiten Antwerpen. We willen vermijden dat we over tien jaar horen dat we iets vergeten zijn en dat we bijkomende zaken moeten aanpakken', aldus Peeters. Zaken die bekeken worden in het kader van het Masterplan zijn onder meer extra autocapaciteit naast een nieuwe spoorontsluiting in het oosten van Antwerpen en de tramlijnen (zoals in het oorspronkelijke masterplan). Ook de binnenvaart komt aan bod. OosterweelverbindingPeeters wilde zich zondag niet laten vastpinnen op een brug (de Lange Wapper) of een tunnel voor de Oosterweelverbinding.'Ik ben niet getrouwd met een brug of een tunnel', aldus de minister-president. Wat telt volgens hem is of de oplossing technisch haalbaar is, duurzaam en of ze betaalbaar is.Het overleg over de zaak in de schoot van de Vlaamse regering is nog bezig. Het is de bedoeling dat er tegen 31 maart een beslissing valt.