Ook de federale politie en de Civiele Bescherming worden ingeschakeld.

Maandagnamiddag brak de grootste brand ooit uit in de Hoge Venen. Zo'n driehonderd brandweermannen bestreden de vuurzee. In totaal is zo'n duizend hectare beplanting verwoest. De spuitgasten zullen nog enkele dagen moeten nablussen.

Momenteel bevinden er zich nog zo'n 170 manschappen ter plaatse. De korpsen van Genk en Hasselt zijn met een bosbrandweerwagen ter plaatse, terwijl de Tongerse brandweer met een tankwagen ter plaatse ging.

Een helikopter van de federale politie, die 800 liter water in enkele seconden kan lossen, zal dinsdagochtend weer ter plaatse komen. Vanuit Duitsland worden er eveneens twee helikopters verwacht.

Aangestoken
Maandagavond werden twee nieuwe brandhaarden gelokaliseerd in de Hoge Venen. Volgens de politiezone van het Land van Herve zijn de nieuwe brandhaarden met opzet aangestoken.

"We kennen nog altijd niet de oorzaak van de brand, die momenteel een ravage aanricht in de Hoge Venen, maar het lijkt erop dat het anderen op ideeën heeft gebracht of dat een en dezelfde persoon de brand heeft aangestoken", zo gaf de politiezone van het Land van Herve ter plaatse aan.

Sancties

Waals minister van Natuur en Bos, Benoît Lutgen, heeft zware sancties aangekondigd voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor de brand. Daarnaast zal ook de bewaking in het gebied worden opgevoerd, om nog meer branden te voorkomen.

Lutgen heeft ondertussen opdracht gegeven om na te gaan hoeveel schade er aan de natuur werd aangericht. (Belga)

Ook de federale politie en de Civiele Bescherming worden ingeschakeld. Maandagnamiddag brak de grootste brand ooit uit in de Hoge Venen. Zo'n driehonderd brandweermannen bestreden de vuurzee. In totaal is zo'n duizend hectare beplanting verwoest. De spuitgasten zullen nog enkele dagen moeten nablussen. Momenteel bevinden er zich nog zo'n 170 manschappen ter plaatse. De korpsen van Genk en Hasselt zijn met een bosbrandweerwagen ter plaatse, terwijl de Tongerse brandweer met een tankwagen ter plaatse ging. Een helikopter van de federale politie, die 800 liter water in enkele seconden kan lossen, zal dinsdagochtend weer ter plaatse komen. Vanuit Duitsland worden er eveneens twee helikopters verwacht. Aangestoken Maandagavond werden twee nieuwe brandhaarden gelokaliseerd in de Hoge Venen. Volgens de politiezone van het Land van Herve zijn de nieuwe brandhaarden met opzet aangestoken. "We kennen nog altijd niet de oorzaak van de brand, die momenteel een ravage aanricht in de Hoge Venen, maar het lijkt erop dat het anderen op ideeën heeft gebracht of dat een en dezelfde persoon de brand heeft aangestoken", zo gaf de politiezone van het Land van Herve ter plaatse aan.SanctiesWaals minister van Natuur en Bos, Benoît Lutgen, heeft zware sancties aangekondigd voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor de brand. Daarnaast zal ook de bewaking in het gebied worden opgevoerd, om nog meer branden te voorkomen.Lutgen heeft ondertussen opdracht gegeven om na te gaan hoeveel schade er aan de natuur werd aangericht. (Belga)