Het opvangcentrum Schoolhuis is vanaf 10 uur weer open voor alle geëvacueerde bewoners. Ook de inwoners die in een hotel verblijven, worden door het gemeentebestuur aanbevolen om naar het opvangcentrum te gaan. Wie medicijnen nodig heeft of voor huisdieren moet zorgen, kan zich melden bij de politie voor een kort bezoek aan de woning.

'De brandweer werkt met man en macht en doet er alles aan om de bewoners zo snel mogelijk naar huis te krijgen', aldus het gemeentebestuur.

De brand op het Groot Schietveld in Brecht heeft ongeveer 500 hectare natuurgebied vernietigd. Dat blijkt zaterdag uit de meest recente informatie waarover het Agentschap voor Natuur en Bos beschikt.

De schade aan fauna en flora is groot. 'Het ecosysteem is er tot stilstand gekomen. Door het verdwijnen van de vegetatie blijven ook bepaalde insecten weg en zullen bepaalde vogels en zoogdieren hun voedsel elders moeten gaan zoeken. De brand is ook problematisch voor vogels als de boomleeuwerik en de kievit die op de grond broeden en nu veel broedsels verloren zijn. Ook de reptielenpopulatie is wellicht getroffen. De natuur zal tijd nodig hebben om zich van deze brand te herstellen', zegt Jeroen Denaeghel, woordvoerder bij het Agentschap voor Natuur en Bos.

Het opvangcentrum Schoolhuis is vanaf 10 uur weer open voor alle geëvacueerde bewoners. Ook de inwoners die in een hotel verblijven, worden door het gemeentebestuur aanbevolen om naar het opvangcentrum te gaan. Wie medicijnen nodig heeft of voor huisdieren moet zorgen, kan zich melden bij de politie voor een kort bezoek aan de woning.'De brandweer werkt met man en macht en doet er alles aan om de bewoners zo snel mogelijk naar huis te krijgen', aldus het gemeentebestuur.