Bracke vraagt lijst van Gentse socialistische mandatarissen met sociale woning

Siegfried Bracke (N-VA) © Belga

N-VA-gemeenteraadslid Siegfried Bracke vraagt burgemeester Daniël Termont (sp.a) om een lijst van alle gemeenteraadsleden die in een sociale woning leven.

De kamervoorzitter zegt dat hij meldingen kreeg van meerdere socialistische mandatarissen die gebruik maken van een sociale woning. Dat zegt hij in een videoboodschap op sociale media. Het kabinet van burgemeester Daniël Termont (SP.A) wenst voorlopig niet te reageren maar ‘neemt akte van de video’.

Dinsdag kaartte Bracke in het VRT-programma ‘Iedereen Kiest’ aan dat een socialistisch gemeenteraadslid gebruik maakt van een sociale woning. Het bleek te gaan om Sp.a-fractieleider Anne Schiettecatte. De sociale woning werd haar toegewezen in een financieel moeilijke periode maar ze zou ondertussen een marktconforme prijs betalen.

Eerder kwam aan het licht dat andere sociale woningen van dezelfde sociale huisvestingsmaatschappij kampen met mankementen en eerder door de burgemeester ongeschikt zijn verklaard. Toch werden ze bewoond. Aan de bewoners van die panden heeft sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent een kwalitatieve woning beloofd.

Siegfried Brackehttps://www.facebook.com/siegfriedbracke/https://www.facebook.comFacebook1280

Dit is een oproep. Een beleefd verzoek.

Geplaatst door Siegfried Bracke op Vrijdag 5 oktober 2018

video1.0https://www.facebook.com/siegfriedbracke/videos/2249805421968723/500

Volgens Bracke is Schiettecatte geen uitzondering en betrekken nog Gentse sp.a-mandatarissen sociale woningen. ‘Legaal? Ik wil dat allemaal nog wel eens zien’, verklaart het Gentse oppositielid. Hij vraagt burgemeester Termont een lijst van alle mandatarissen in kwestie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content