Dat schrijven De Tijd en L'Echo. Het mandaat van Thijs loopt begin januari af. Als het van de raad van bestuur van het postbedrijf afhangt, wordt zijn contract verlengd. Maar het is de regering die beslist. Als hij wil blijven, moet hij bereid zijn in te leveren, is te horen in regeringskringen.

50 procent loonsvermindering

De socialisten in de regering voeren de druk op om zijn huidig salaris van 1,1 miljoen euro fors te verminderen. Hij zou niet meer mogen krijgen dan de nieuwe Belgacom-baas. In regeringskringen luidt het dat dit 500.000 à 600.000 euro zou zijn.

Thijs liet eerder al blijken niet te willen werken voor 290.000 euro, het maximum voor topmanagers van niet-beursgenoteerde overheidsbedrijven. (Belga/TV)

Dat schrijven De Tijd en L'Echo. Het mandaat van Thijs loopt begin januari af. Als het van de raad van bestuur van het postbedrijf afhangt, wordt zijn contract verlengd. Maar het is de regering die beslist. Als hij wil blijven, moet hij bereid zijn in te leveren, is te horen in regeringskringen.De socialisten in de regering voeren de druk op om zijn huidig salaris van 1,1 miljoen euro fors te verminderen. Hij zou niet meer mogen krijgen dan de nieuwe Belgacom-baas. In regeringskringen luidt het dat dit 500.000 à 600.000 euro zou zijn. Thijs liet eerder al blijken niet te willen werken voor 290.000 euro, het maximum voor topmanagers van niet-beursgenoteerde overheidsbedrijven. (Belga/TV)