Onder meer in Gent en Antwerpen werd de actie voortgezet, al is het niet helemaal duidelijk hoeveel personeelsleden meestaken.

Volgens ACOD-vakbondsman Jean-Pierre Nyns is in het sorteercentrum van Gent slechts zestig procent van het personeel aan de slag. In Antwerpen is zowat tien procent van de werknemers van de nachtploeg aan het werk gegaan, zo verklaarde hij aan Belga.

Lieve Vanoverbeke van de christelijke vakbond ACV zegt in het VRT-radionieuws dan weer dat momenteel amper vijf procent van het personeel in Gent en Antwerpen aan het werken is. De meeste werknemers zijn volgens haar niet komen opdagen. Nog volgens de VRT-redactie is in het sorteercentrum Brussel X niemand aan het werk, maar die informatie kon niet bevestigd worden door Nyns.

Zaterdagwerk

De werknemers verzetten zich met hun actie tegen de plannen van de directie om zaterdagwerk in de gewone werkweek in te lassen, dus zonder extra toeslag op het loon. De directie wil zo de flexibiliteit en competitiviteit in de erg concurrentiële pakjesmarkt opkrikken. Door de stakingsactie dreigt de verdeling van de post vrijdag ernstig verstoord te raken.

(Belga/RR)

Onder meer in Gent en Antwerpen werd de actie voortgezet, al is het niet helemaal duidelijk hoeveel personeelsleden meestaken.Volgens ACOD-vakbondsman Jean-Pierre Nyns is in het sorteercentrum van Gent slechts zestig procent van het personeel aan de slag. In Antwerpen is zowat tien procent van de werknemers van de nachtploeg aan het werk gegaan, zo verklaarde hij aan Belga. Lieve Vanoverbeke van de christelijke vakbond ACV zegt in het VRT-radionieuws dan weer dat momenteel amper vijf procent van het personeel in Gent en Antwerpen aan het werken is. De meeste werknemers zijn volgens haar niet komen opdagen. Nog volgens de VRT-redactie is in het sorteercentrum Brussel X niemand aan het werk, maar die informatie kon niet bevestigd worden door Nyns. De werknemers verzetten zich met hun actie tegen de plannen van de directie om zaterdagwerk in de gewone werkweek in te lassen, dus zonder extra toeslag op het loon. De directie wil zo de flexibiliteit en competitiviteit in de erg concurrentiële pakjesmarkt opkrikken. Door de stakingsactie dreigt de verdeling van de post vrijdag ernstig verstoord te raken.(Belga/RR)