Twee Egyptische bedrijven bouwen de dam in het Wildreservaat Selous, voor een initiële kost van 3,9 miljard dollar. In december vorig jaar drukte de VN-organisatie voor onderwijs, wetenschappen en cultuur (UNESCO) haar ernstige bezorgdheid uit over de plannen in het reservaat, dat in 1982 is erkend als UNESCO-werelderfgoed. Het reservaat is groter dan Zwitserland, met een weelde aan fauna en flora.

Het wordt beschouwd als een van de laatste onaangetaste wildernissen in Afrika. Natuurbeschermingsactivisten uitten kritiek op het project, omdat de dam de lokale omgeving in gevaar brengt. De regering stelt echter dat de dam essentieel is om genoeg energie op te wekken voor het Oost-Afrikaanse land. De waterkrachtcentrale zou de huidige capaciteit meer dan verdubbelen tot 2,1 gigawatt. De bouw moet tegen 2022 afgewerkt zijn.

Twee Egyptische bedrijven bouwen de dam in het Wildreservaat Selous, voor een initiële kost van 3,9 miljard dollar. In december vorig jaar drukte de VN-organisatie voor onderwijs, wetenschappen en cultuur (UNESCO) haar ernstige bezorgdheid uit over de plannen in het reservaat, dat in 1982 is erkend als UNESCO-werelderfgoed. Het reservaat is groter dan Zwitserland, met een weelde aan fauna en flora. Het wordt beschouwd als een van de laatste onaangetaste wildernissen in Afrika. Natuurbeschermingsactivisten uitten kritiek op het project, omdat de dam de lokale omgeving in gevaar brengt. De regering stelt echter dat de dam essentieel is om genoeg energie op te wekken voor het Oost-Afrikaanse land. De waterkrachtcentrale zou de huidige capaciteit meer dan verdubbelen tot 2,1 gigawatt. De bouw moet tegen 2022 afgewerkt zijn.