Verschillende ouders zouden hun kinderen al hebben weggehaald van Lucernacolleges, die verbonden zijn aan de Gülen-beweging. De organisatie van de Turkse geleerde wordt er door president Recep Tayyip Erdogan van verdacht achter de staatsgreep in het land te zitten.

De ouders van de kinderen op de Turkse scholen in Vlaanderen zouden worden bedreigd om hun kinderen weg te halen van de colleges.

Problemen importeren

Geert Bourgeois wijst erop dat hij al heeft opgeroepen om de Turkse problemen niet te importeren in Vlaanderen. "Nu stel ik vast dat dit wel gebeurt", aldus de minister-president.

"Ouders worden onder druk gezet en bedreigd, met als gevolg dat een aantal onder hen hun kinderen weghalen uit de Lucernascholen. Dit kan natuurlijk niet."

Bourgeois vraagt dat justitie onderzoekt of er strafbare feiten zijn gepleegd. "Dit zijn de regels die hier gelden, we kunnen niet dulden dat die niet gerespecteerd worden."

(Belga/TE)

Verschillende ouders zouden hun kinderen al hebben weggehaald van Lucernacolleges, die verbonden zijn aan de Gülen-beweging. De organisatie van de Turkse geleerde wordt er door president Recep Tayyip Erdogan van verdacht achter de staatsgreep in het land te zitten. De ouders van de kinderen op de Turkse scholen in Vlaanderen zouden worden bedreigd om hun kinderen weg te halen van de colleges. Geert Bourgeois wijst erop dat hij al heeft opgeroepen om de Turkse problemen niet te importeren in Vlaanderen. "Nu stel ik vast dat dit wel gebeurt", aldus de minister-president. "Ouders worden onder druk gezet en bedreigd, met als gevolg dat een aantal onder hen hun kinderen weghalen uit de Lucernascholen. Dit kan natuurlijk niet." Bourgeois vraagt dat justitie onderzoekt of er strafbare feiten zijn gepleegd. "Dit zijn de regels die hier gelden, we kunnen niet dulden dat die niet gerespecteerd worden." (Belga/TE)