Wallonië steunt de Europese vraag naar een 'ernstig en diepgaand' onderzoek naar de dood van journalist Jamal Khashoggi, verklaarde Waals minister-president Willy Borsus zondagmiddag op het televisienieuws van RTBF en RTL-TVi. De beslissing zal evenwel genomen worden in overleg met andere landen.

Als de feiten waarvan het Saoedische koninkrijk beschuldigd wordt, bevestigd worden, 'is dat onaanvaardbaar', aldus de Waalse minister-president. 'Dat vereist een reactie en daarbij sluiten we een opschorting van de wapenleveringen niet uit', voegde hij eraan toe.

Wallonië kijkt onder meer uit naar het standpunt dat Duitsland zal innemen, verduidelijkte Borsus aan Belga. Zaterdagavond liet de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas op de ARD verstaan dat de Duitse regering wapenleveringen naar Saoedi-Arabië moeilijk zouden goedgekeurd worden, zolang de vragen over dood van de journalist onbeantwoord blijven.

In 2017 was Saoedi-Arabië de belangrijkste klant van de Waalse wapenindustrie voor een totaalbedrag van 153 miljoen euro.

Maandag overlegt minister-president Borsus met zijn partijgenoot en federaal minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Beide MR-ministers vergezellen het vorstenpaar op zijn staatsbezoek aan Portugal.

In juni 2017 keurde de Kamer een resolutie over de relatie tussen België en Saoedi-Arabië goed, waarin de gewesten gevraagd geen uitvoerlicenties meer te verlenen voor Saoedi-Arabië. MR, die toen in Wallonië nog in de oppositie zat, stemde voor

Wallonië steunt de Europese vraag naar een 'ernstig en diepgaand' onderzoek naar de dood van journalist Jamal Khashoggi, verklaarde Waals minister-president Willy Borsus zondagmiddag op het televisienieuws van RTBF en RTL-TVi. De beslissing zal evenwel genomen worden in overleg met andere landen.Als de feiten waarvan het Saoedische koninkrijk beschuldigd wordt, bevestigd worden, 'is dat onaanvaardbaar', aldus de Waalse minister-president. 'Dat vereist een reactie en daarbij sluiten we een opschorting van de wapenleveringen niet uit', voegde hij eraan toe.Wallonië kijkt onder meer uit naar het standpunt dat Duitsland zal innemen, verduidelijkte Borsus aan Belga. Zaterdagavond liet de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas op de ARD verstaan dat de Duitse regering wapenleveringen naar Saoedi-Arabië moeilijk zouden goedgekeurd worden, zolang de vragen over dood van de journalist onbeantwoord blijven. In 2017 was Saoedi-Arabië de belangrijkste klant van de Waalse wapenindustrie voor een totaalbedrag van 153 miljoen euro. Maandag overlegt minister-president Borsus met zijn partijgenoot en federaal minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Beide MR-ministers vergezellen het vorstenpaar op zijn staatsbezoek aan Portugal. In juni 2017 keurde de Kamer een resolutie over de relatie tussen België en Saoedi-Arabië goed, waarin de gewesten gevraagd geen uitvoerlicenties meer te verlenen voor Saoedi-Arabië. MR, die toen in Wallonië nog in de oppositie zat, stemde voor