Leerkrachten en ambtenaren die loopbaanonderbreking vragen, kunnen tot nu toe vijf jaar thuis blijven. Maar dat ziet de federale regering niet meer zitten. Die wil de periode beperken tot slechts één jaar. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Wie loopbaanonderbreking aanvraagt en thuis blijft, krijgt zo'n 400 euro per maand. Op jaarbasis kost dat onze overheid zo'n 204 miljoen . En dat bedrag moet naar beneden.

Leerkrachten op wereldreis

Daarnaast wordt het systeem van loopbaanonderbreking vaak onterecht gebruikt. Zo wordt er melding gemaakt van leerkrachten en ambtenaren die hun vrije tijd gebruiken om een grote wereldreis te maken, en op die manier dus gesponsord op reis vertrekken.

De vakbonden zien het nieuwe systeem niet zitten en roepen leerkrachten dan ook massaal op om nog snel in het huidige systeem van vijf jaar loopbaanonderbreking te stappen. Ze moedigden hun leden daartoe aan via een email. "Was je nog van plan om te genieten van het stelsel van loopbaanonderbreking, dien dan NU je aanvraag in." (EA)

Leerkrachten en ambtenaren die loopbaanonderbreking vragen, kunnen tot nu toe vijf jaar thuis blijven. Maar dat ziet de federale regering niet meer zitten. Die wil de periode beperken tot slechts één jaar. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Wie loopbaanonderbreking aanvraagt en thuis blijft, krijgt zo'n 400 euro per maand. Op jaarbasis kost dat onze overheid zo'n 204 miljoen . En dat bedrag moet naar beneden. Leerkrachten op wereldreis Daarnaast wordt het systeem van loopbaanonderbreking vaak onterecht gebruikt. Zo wordt er melding gemaakt van leerkrachten en ambtenaren die hun vrije tijd gebruiken om een grote wereldreis te maken, en op die manier dus gesponsord op reis vertrekken. De vakbonden zien het nieuwe systeem niet zitten en roepen leerkrachten dan ook massaal op om nog snel in het huidige systeem van vijf jaar loopbaanonderbreking te stappen. Ze moedigden hun leden daartoe aan via een email. "Was je nog van plan om te genieten van het stelsel van loopbaanonderbreking, dien dan NU je aanvraag in." (EA)