Het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB) handhaaft haar stakingsaanzegging voor dinsdag 23 november. Voor die dag kondigt de vakbond ook een blokkering van treinsporen aan, maar waar werd vrijdag niet meegedeeld.

Het ASTB blokkeerde op 19 oktober een tijdje (een half uur) de sporen in het station Brussel-Zuid. De vakbond eiste een betere veiligheid op het spoornet door de invoering van het Europese veiligheidssysteem ETCS in plaats van het huidige TBL1+.

Actie van 32 uur

Omdat de NMBS-directie volgens het ASTB de boodschap blijkbaar niet begrepen had, diende ze een nieuwe stakingsaanzegging in voor 23 november. Donderdagavond was er nog overleg tussen de bond van treinbestuurders en de NMBS-top, maar dat heeft volgens het ASTB niets opgeleverd.

Daarom handhaaft ze haar stakingsaanzegging, die loopt van maandag 22 november om 22 uur tot 24 november om 6 uur. Op dinsdag 23 november willen ze sporen blokkeren, al is niet duidelijk waar. Eerder had de bond meegedeeld dat dat tussen 15 en 17 uur zou gebeuren.

Het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB) handhaaft haar stakingsaanzegging voor dinsdag 23 november. Voor die dag kondigt de vakbond ook een blokkering van treinsporen aan, maar waar werd vrijdag niet meegedeeld.Het ASTB blokkeerde op 19 oktober een tijdje (een half uur) de sporen in het station Brussel-Zuid. De vakbond eiste een betere veiligheid op het spoornet door de invoering van het Europese veiligheidssysteem ETCS in plaats van het huidige TBL1+. Actie van 32 uurOmdat de NMBS-directie volgens het ASTB de boodschap blijkbaar niet begrepen had, diende ze een nieuwe stakingsaanzegging in voor 23 november. Donderdagavond was er nog overleg tussen de bond van treinbestuurders en de NMBS-top, maar dat heeft volgens het ASTB niets opgeleverd.Daarom handhaaft ze haar stakingsaanzegging, die loopt van maandag 22 november om 22 uur tot 24 november om 6 uur. Op dinsdag 23 november willen ze sporen blokkeren, al is niet duidelijk waar. Eerder had de bond meegedeeld dat dat tussen 15 en 17 uur zou gebeuren.