Het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB) heeft een stakingsaanzegging ingediend voor 19 oktober. Het Syndicaat klaagt de veiligheidsproblemen en de werkdruk aan.

Het ASTB wordt naar eigen zeggen niet gehoord door de top van de NMBS, ook niet na de treinramp in Buizingen en de recente treinbotsing in Aarlen. Volgens de bond worden er nog steeds geen concrete maatregelen genomen om de veiligheid op het spoor te verbeteren. Ze eist de invoering van het Europees ETCS-systeem.

Het ASTB wijst ook op de werkdruk, waardoor treinbestuurders vermoeid en bijgevolg minder aandachtig zijn. Dat is volgens ASTB-voorzitter Arthur Mercier de reden van het hoge aantal stopseinen dat genegeerd wordt.

De organisatie kondigt vrijdag aan dat ze op 19 oktober in de namiddag de sporen in het station Brussel Zuid wil blokkeren.

Het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB) heeft een stakingsaanzegging ingediend voor 19 oktober. Het Syndicaat klaagt de veiligheidsproblemen en de werkdruk aan.Het ASTB wordt naar eigen zeggen niet gehoord door de top van de NMBS, ook niet na de treinramp in Buizingen en de recente treinbotsing in Aarlen. Volgens de bond worden er nog steeds geen concrete maatregelen genomen om de veiligheid op het spoor te verbeteren. Ze eist de invoering van het Europees ETCS-systeem. Het ASTB wijst ook op de werkdruk, waardoor treinbestuurders vermoeid en bijgevolg minder aandachtig zijn. Dat is volgens ASTB-voorzitter Arthur Mercier de reden van het hoge aantal stopseinen dat genegeerd wordt.De organisatie kondigt vrijdag aan dat ze op 19 oktober in de namiddag de sporen in het station Brussel Zuid wil blokkeren.