Op de luchthaven was het medisch rampenplan een tijdlang van kracht, nadat een melding was binnengekomen van een mogelijke bommelding op twee vliegtuigen die in aantocht waren naar Brussels Airport.

Volgens het federaal parket was 'de dreiging ernstig genoeg om maatregelen te nemen'. Over welke maatregelen het gaat, is nog niet duidelijk. Volgens Het Laatste Nieuws was de informatie over de bommelding afkomstig van een Twitter-bericht.

De informatie over een mogelijke dreiging is bij de diensten binnengekomen via de internationale samenwerking van de Belgische diensten. Die informatie wordt nu dus verder onderzocht. Het crisiscentrum bevestigt dat er geen veiligheidsmaatregelen genomen zijn.

Beide vliegtuigen geland

Ondertussen zijn beide vliegtuigen veilig geland. Een vliegtuig is iets over acht uur veilig geland in Zaventem, het andere werd afgeleid en is geland in de Zuid-Franse stad Toulouse. Het bleek om een loos alarm te gaan.

Een van de vliegtuigen was vanuit Oslo onderweg geweest zijn naar Brussel, maar de passagiers zouden het vliegtuig ondertussen veilig en wel verlaten hebben. Een van de inzittenden was voetbalcommentator Bart Raes.

Een andere vlucht van de Marokkaanse maatschappij Air Arabia Marocis afgeleid en is geland op de luchthaven van de Zuid-Franse stad Toulouse.

Op het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is dan weer te horen dat er 'geen concrete aanleiding is tot paniek'. Dat meldt De Standaard. De maatregelen van vanavond zouden er uit voorzorg gekomen zijn.

Volgens de inlichtingendiensten zijn er momenteel geen concrete aanwijzingen dat de luchthaven bedreigd wordt.

(JH)

Op de luchthaven was het medisch rampenplan een tijdlang van kracht, nadat een melding was binnengekomen van een mogelijke bommelding op twee vliegtuigen die in aantocht waren naar Brussels Airport. Volgens het federaal parket was 'de dreiging ernstig genoeg om maatregelen te nemen'. Over welke maatregelen het gaat, is nog niet duidelijk. Volgens Het Laatste Nieuws was de informatie over de bommelding afkomstig van een Twitter-bericht.De informatie over een mogelijke dreiging is bij de diensten binnengekomen via de internationale samenwerking van de Belgische diensten. Die informatie wordt nu dus verder onderzocht. Het crisiscentrum bevestigt dat er geen veiligheidsmaatregelen genomen zijn.Ondertussen zijn beide vliegtuigen veilig geland. Een vliegtuig is iets over acht uur veilig geland in Zaventem, het andere werd afgeleid en is geland in de Zuid-Franse stad Toulouse. Het bleek om een loos alarm te gaan. Een van de vliegtuigen was vanuit Oslo onderweg geweest zijn naar Brussel, maar de passagiers zouden het vliegtuig ondertussen veilig en wel verlaten hebben. Een van de inzittenden was voetbalcommentator Bart Raes. Een andere vlucht van de Marokkaanse maatschappij Air Arabia Marocis afgeleid en is geland op de luchthaven van de Zuid-Franse stad Toulouse.Op het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is dan weer te horen dat er 'geen concrete aanleiding is tot paniek'. Dat meldt De Standaard. De maatregelen van vanavond zouden er uit voorzorg gekomen zijn.Volgens de inlichtingendiensten zijn er momenteel geen concrete aanwijzingen dat de luchthaven bedreigd wordt.(JH)