'Mijn leven staat op instorten', zegt de 31-jarige bokskampioen Sasha Yengoyan in De Standaard. De publiekslieveling, die al 36 kampen won waarvan 25 met knock-out, moet België verlaten. Omdat de man van Armeense afkomst geen arbeidsvergunning heeft, wordt hij uitgewezen.

De Armeniër woonde lange tijd in Spanje, waar hij de bijnaam La Bestia del Este (Beest van het Oosten) kreeg. Hij kwam er in contact met de Vlaamse bokspromoter Eddy Huughe, die hem adviseerde om voor België te boksen. En zo geschiedde. Sinds 2012 woont Yengoyan in België. 'Mijn dochter Milena gaat intussen al vier jaar naar school en spreekt Nederlands. Met andere woorden ze is perfect geïntegreerd', klinkt het. 'En ook mijn vrouw en ik voelen ons hier helemaal thuis.'

Keukenhulp

En hoewel Yengoyan twee keer Benelux kampioen werd en eind 2014 wereldkampioen bij de kleinere WBF-bond, blijkt boksen geen sport te zijn waar je je boterham mee kan verdienen. Dus met zijn tijdelijk Spaans visum ging Yengoyan aan de slag als keukenhulp.

'Helaas staat keukenhulp niet op de lijst van knelpuntberoep', legt de woordvoerder van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) uit in de krant. Om een arbeidskaart te krijgen, en dus ook een verblijfsvergunning, moet je een job uitoefenen die op die lijst staat. Met gevolg dat Yengoyan vorige maand een brief in zijn bus die vermeldde dat hij binnen de 30 dagen België moet verlaten. (AVE)

'Mijn leven staat op instorten', zegt de 31-jarige bokskampioen Sasha Yengoyan in De Standaard. De publiekslieveling, die al 36 kampen won waarvan 25 met knock-out, moet België verlaten. Omdat de man van Armeense afkomst geen arbeidsvergunning heeft, wordt hij uitgewezen. De Armeniër woonde lange tijd in Spanje, waar hij de bijnaam La Bestia del Este (Beest van het Oosten) kreeg. Hij kwam er in contact met de Vlaamse bokspromoter Eddy Huughe, die hem adviseerde om voor België te boksen. En zo geschiedde. Sinds 2012 woont Yengoyan in België. 'Mijn dochter Milena gaat intussen al vier jaar naar school en spreekt Nederlands. Met andere woorden ze is perfect geïntegreerd', klinkt het. 'En ook mijn vrouw en ik voelen ons hier helemaal thuis.' En hoewel Yengoyan twee keer Benelux kampioen werd en eind 2014 wereldkampioen bij de kleinere WBF-bond, blijkt boksen geen sport te zijn waar je je boterham mee kan verdienen. Dus met zijn tijdelijk Spaans visum ging Yengoyan aan de slag als keukenhulp. 'Helaas staat keukenhulp niet op de lijst van knelpuntberoep', legt de woordvoerder van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) uit in de krant. Om een arbeidskaart te krijgen, en dus ook een verblijfsvergunning, moet je een job uitoefenen die op die lijst staat. Met gevolg dat Yengoyan vorige maand een brief in zijn bus die vermeldde dat hij binnen de 30 dagen België moet verlaten. (AVE)