Staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V) wil binnen de regering pleiten voor quota voor vrouwelijke topambtenaren. Zo zou één op de drie van de 150 hoogste ambtenaren een vrouw moeten zijn. Dat heeft hij gezegd op Twizz radio.

De federale overheid telt weinig vrouwen in topfuncties. Zo is er maar 1 vrouw onder de 12 topmanagers van de federale overheid. En ook bij de 91 hoge ambtelijke jobs zijn er maar 13 in handen van een vrouw (14 procent).

"Veel te weinig", zo geeft staatssecretaris Bogaert toe. "Ik ben voor quota. Ik zal aan de regering voorstellen om te komen tot een derde vrouwen aan de top van de ambtenarij", aldus Bogaert. (Belga/SD)

Staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V) wil binnen de regering pleiten voor quota voor vrouwelijke topambtenaren. Zo zou één op de drie van de 150 hoogste ambtenaren een vrouw moeten zijn. Dat heeft hij gezegd op Twizz radio.De federale overheid telt weinig vrouwen in topfuncties. Zo is er maar 1 vrouw onder de 12 topmanagers van de federale overheid. En ook bij de 91 hoge ambtelijke jobs zijn er maar 13 in handen van een vrouw (14 procent)."Veel te weinig", zo geeft staatssecretaris Bogaert toe. "Ik ben voor quota. Ik zal aan de regering voorstellen om te komen tot een derde vrouwen aan de top van de ambtenarij", aldus Bogaert. (Belga/SD)