Bogaert wil belasting op overuren afschaffen

Staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V) wil af van de belasting op overuren.

De staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogeart (CD&V) wil de belasting op overuren afschaffen.

“Wie overuren wil presteren, moet dat zonder beperking kunnen doen, waarbij bruto gelijk moet zijn aan netto”, argumenteert hij in De Tijd. “Voorwaarde is wel dat men die dag al acht uur ingeschreven is geweest.”

Bogaert vindt dat er iets moet gebeuren aan de hoge loonkosten, maar wijst het systeem van de Duitse mini-jobs van de hand. “Zo’n jobs helpen de concurrentiekracht vooruit, maar zijn sociaal onaanvaardbaar”, aldus de CD&V’er. Volgens hem kan een fiscale vrijstelling op overuren dan weer wel de economie stimuleren zonder een factuur te veroorzaken voor de overheid.

Loonlasten

De Tijd schrijft voorts dat de CD&V-top ook plannen heeft om tijdens de federale begrotingscontrole een constructie uit te werken waardoor Vlaanderen met eigen geld iets kan doen aan de hoge loonlasten. “Als je de loonlasten wilt verlagen, heb je heel wat middelen nodig”, citeert de krant CD&V’er en minister van Financiën Koen Geens (CD&V).

“Daarom moet de federale regering samen met de deelstaten nadenken over een manier waarop we zo’n algemene lastenverlaging kunnen financieren.” Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) zou het voorstel al hebben aangekaart bij federaal premier Elio Di Rupo (PS). (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content