Dat melden De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Het was al acht jaar geleden dat De Lijn haar boetes nog eens aangepast had. De Vlaamse vervoersmaatschappij stemt ze nu af op de prijzen van haar abonnementen. "Vroeger was zwartrijden een veilige gok. Zelfs als je gepakt werd, moest je minder betalen dat de prijs van een abonnement", zegt Ben Weyts in de kranten.

'Ongepast gedrag'

Het aantal zwartrijders neemt volgens de minister af. In 2008 ging het nog om 1 reiziger op 31. Dat was vorig jaar teruggelopen tot 1 gecontroleerde reiziger op 43.

Ook ongepast gedrag - voeten op de bank of afval achterlaten - wordt vanaf dinsdag 1 september zwaarder beboet, net als fraude met vervoersbewijzen en gevaarlijk gedrag.

(Belga/RR)

Dat melden De Morgen en Het Laatste Nieuws.Het was al acht jaar geleden dat De Lijn haar boetes nog eens aangepast had. De Vlaamse vervoersmaatschappij stemt ze nu af op de prijzen van haar abonnementen. "Vroeger was zwartrijden een veilige gok. Zelfs als je gepakt werd, moest je minder betalen dat de prijs van een abonnement", zegt Ben Weyts in de kranten. Het aantal zwartrijders neemt volgens de minister af. In 2008 ging het nog om 1 reiziger op 31. Dat was vorig jaar teruggelopen tot 1 gecontroleerde reiziger op 43. Ook ongepast gedrag - voeten op de bank of afval achterlaten - wordt vanaf dinsdag 1 september zwaarder beboet, net als fraude met vervoersbewijzen en gevaarlijk gedrag.(Belga/RR)