In aanloop naar de nationale feestdag deelt koning Albert elk jaar een rist eretekens en adellijke gunsten uit. Dit jaar wordt ons land drie baronessen, tien baronnen en negen ridders rijker. Tegelijk deelt de koning een vijftiental eretekens uit.

Op de lijst alvast enkele bekende namen, onder wie gedelegeerd bestuurder van Delhaize en BOIC-voorzitter Pierre-Olivier Beckers, ThromoGenics-stichter Désiré Collen, Colruyt-topman Jef Colruyt, Boerenbondvoorzitter Piet Vanthemsche en erevoorzitter van Agoria Julien De Wilde. Zij worden allen baron.

Voorzitter van de Koningin Elisabeth-wedstrijd, graaf Jean-Pierre de Launoit, ontvangt dan weer het Grootlint in de Leopoldsorde. Andere namen op de lijst met ontvangers van een ereteken zijn journaliste Annemie Struyf, ex-stadsbeiaardier van Antwerpen en Mechelen Jo Haazen en de Scala-begeleiders Steven en Stijn Kolacny. En ook de Aalsterse Keizer Karnaval Kamiel Sergant is voortaan Commandeur in de Kroonorde. (Belga/TE)

In aanloop naar de nationale feestdag deelt koning Albert elk jaar een rist eretekens en adellijke gunsten uit. Dit jaar wordt ons land drie baronessen, tien baronnen en negen ridders rijker. Tegelijk deelt de koning een vijftiental eretekens uit. Op de lijst alvast enkele bekende namen, onder wie gedelegeerd bestuurder van Delhaize en BOIC-voorzitter Pierre-Olivier Beckers, ThromoGenics-stichter Désiré Collen, Colruyt-topman Jef Colruyt, Boerenbondvoorzitter Piet Vanthemsche en erevoorzitter van Agoria Julien De Wilde. Zij worden allen baron. Voorzitter van de Koningin Elisabeth-wedstrijd, graaf Jean-Pierre de Launoit, ontvangt dan weer het Grootlint in de Leopoldsorde. Andere namen op de lijst met ontvangers van een ereteken zijn journaliste Annemie Struyf, ex-stadsbeiaardier van Antwerpen en Mechelen Jo Haazen en de Scala-begeleiders Steven en Stijn Kolacny. En ook de Aalsterse Keizer Karnaval Kamiel Sergant is voortaan Commandeur in de Kroonorde. (Belga/TE)