"De VRT-nieuwsdienst zal sterker uit deze zaak komen, het is nu duidelijk waarvoor we staan." Dat verklaarde Luc Rademakers, hoofdredacteur van de nieuwsdienst, in Terzake op Canvas.

Presentatrice Kathleen Cools wees Rademakers er op dat er onrust leeft op de redactievloer na de terechtwijzing van de twee journalisten die het boek "De Keizer van Oostende" schreven over Johan Vande Lanotte.

De hoofdredacteur ontkende in Terzake formeel dat hij is gecontacteerd door iemand uit politieke hoek, zoals in het Vlaams parlement werd gesuggereerd. "Ons standpunt stond van bij het begin vast. Ik voel geen enkele verwevenheid met de politiek."

Kathleen Cools wees Rademakers er op dat er onrust leeft op de redactievloer van de VRT. "Heeft onze hoofdredacteur wel het lef om op te komen voor zijn journalisten?"

Rademakers vindt van wel: "Ze functioneren ook perfect in de nieuwsdienst, ze hebben alleen even een blauwe plek opgelopen."

De hoofdredacteur antwoordde bevestigend op de vraag of hij zelf vindt dat hij op de juiste stoel zit. Hij is niet van oordeel zelf in de fout te zijn gegaan. "Ik heb die journalisten blootgesteld aan een omgeving die niet oké is, dat is de enige fout die ik heb gemaakt." (Belga)

"De VRT-nieuwsdienst zal sterker uit deze zaak komen, het is nu duidelijk waarvoor we staan." Dat verklaarde Luc Rademakers, hoofdredacteur van de nieuwsdienst, in Terzake op Canvas. Presentatrice Kathleen Cools wees Rademakers er op dat er onrust leeft op de redactievloer na de terechtwijzing van de twee journalisten die het boek "De Keizer van Oostende" schreven over Johan Vande Lanotte. De hoofdredacteur ontkende in Terzake formeel dat hij is gecontacteerd door iemand uit politieke hoek, zoals in het Vlaams parlement werd gesuggereerd. "Ons standpunt stond van bij het begin vast. Ik voel geen enkele verwevenheid met de politiek." Kathleen Cools wees Rademakers er op dat er onrust leeft op de redactievloer van de VRT. "Heeft onze hoofdredacteur wel het lef om op te komen voor zijn journalisten?" Rademakers vindt van wel: "Ze functioneren ook perfect in de nieuwsdienst, ze hebben alleen even een blauwe plek opgelopen." De hoofdredacteur antwoordde bevestigend op de vraag of hij zelf vindt dat hij op de juiste stoel zit. Hij is niet van oordeel zelf in de fout te zijn gegaan. "Ik heb die journalisten blootgesteld aan een omgeving die niet oké is, dat is de enige fout die ik heb gemaakt." (Belga)