De Vlaamse sportadministratie wordt vernieuwd. En volgens minister Philippe Muyters (N-VA) hoort daarbij ook een nieuwe naam: Sport Vlaanderen. Dat schrijft De Morgen.

De Vlaamse regering keurde vlak voor de krokusvakantie een conceptnota goed voor de samensmelting van Bloso en het Departement Sport. 'Vlaanderen krijgt een nieuwe, modernere sportadministratie', klinkt het op het kabinet van minister van Sport Philippe Muyters (N-VA).

Gesetteld merk

'Dat is efficiënter, want op dit moment is het Vlaamse sportbeleid verdeeld over de twee afdelingen.' Bij een nieuwe sportadministratie hoort ook een nieuwe naam. Muyters wil Bloso herdopen in het Agentschap Sport Vlaanderen, naar analogie met het huidige Topsport Vlaanderen, maar de regering moet de knoop over de nieuwe naam nog doorhakken.

Bij Bloso staan ze weigerachtig tegenover de naamsverandering. 'Bloso is een gesetteld merk. Het zou zonde zijn dat zomaar weg te gooien.'

Tegen 1 januari 2016 moet de Vlaamse regering de knoop doorhakken. (Belga/AVE)

De Vlaamse sportadministratie wordt vernieuwd. En volgens minister Philippe Muyters (N-VA) hoort daarbij ook een nieuwe naam: Sport Vlaanderen. Dat schrijft De Morgen.De Vlaamse regering keurde vlak voor de krokusvakantie een conceptnota goed voor de samensmelting van Bloso en het Departement Sport. 'Vlaanderen krijgt een nieuwe, modernere sportadministratie', klinkt het op het kabinet van minister van Sport Philippe Muyters (N-VA). 'Dat is efficiënter, want op dit moment is het Vlaamse sportbeleid verdeeld over de twee afdelingen.' Bij een nieuwe sportadministratie hoort ook een nieuwe naam. Muyters wil Bloso herdopen in het Agentschap Sport Vlaanderen, naar analogie met het huidige Topsport Vlaanderen, maar de regering moet de knoop over de nieuwe naam nog doorhakken. Bij Bloso staan ze weigerachtig tegenover de naamsverandering. 'Bloso is een gesetteld merk. Het zou zonde zijn dat zomaar weg te gooien.' Tegen 1 januari 2016 moet de Vlaamse regering de knoop doorhakken. (Belga/AVE)